Eksport do drukarni... |
Autor |
Wiadomość |
BrinX
Początkujący
|
Wysłany: 25 Sierpień 2007, 10:38 Eksport do drukarni...
|
|
|
Witam mam problem gdyz mam wykonaną ulotke - broszure skladana 2 stronna. Jest 6 szpalt do zlozenia. Drukarnia chceasery i linie gięcia i tu problem o ile dodanie spadow nie jest problemem o tyle nie mam pojecia jak dodac linie giecia i pasery. dodam ze calosc zrobiona jest na 1 stronie. Czyli 6 malych stronek jakby na 1 strone Corela. Prosilbym o pomoc i wskazowki jak ogarnac to wszystko bo z Corela orlem nie jestem i robie to po raz pierwszy a dedline mam w poniedzialek wiec bylbym wdzieczny za szybka odp. i pomoc. Projekt robiony w x3
pozdrawiam i z gory dziekuje |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25 Sierpień 2007, 11:20
|
|
|
Witam, kliknij tutaj znajdziesz wszystko co potrzebujesz. |
|
|
|
|
BrinX
Początkujący
|
Wysłany: 25 Sierpień 2007, 20:22
|
|
|
niestety w podanym tutorialu nie znalazlem informacji jak dodac linie giecia a jest mi to bardzo potrzebne |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 25 Sierpień 2007, 21:15
|
|
|
Ok, a nie możesz ręcznie bezierem tych linii zrobić.Ustaw prowadnice w miejscach zgięcia, narysuj linie włącz przyciąganie do prowadnic dociągnij linie i gotowe.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Sierpień 2007, 21:23
|
|
|
Bigi nie musisz zaznaczać - wystarczy, że w zleceniu zaznaczysz, że ma to być (np.) A-4 łamane na trzy. Podaj tylko czy w "U" czy w "Z". I tak nigdy się po znaczkach nie biguje/falcuje ale tak, żeby efekt końcowy był OK.
Na przykład nie można przy bigowaniu do "U" A-4 pozaznaczać jako 3×99 mm bo grubość papieru spowoduje, że zrobi sie "poducha". Napisz im po prostu, że chcesz A-4 z dwoma bigami (na "U" lub "Z" - to już Twój wybór) i tyle... |
|
|
|
|
BrinX
Początkujący
|
Wysłany: 26 Sierpień 2007, 07:53
|
|
|
dzieki za rady a mam jeszcze jedno pytanie czy dalo by radetastronew latwy sposob terapodzielic na kilka mniejszych zakladajac ze ta mniejsza odpowiadalaby 1 szpalcie ? jesli tak to znowu prosze o pomoc |
|
|
|
|
|