|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Jak zmienić tylko jeden obiekt na rysunku z RGB na CMYK? |
| Autor |
Wiadomość |
Birkart
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 11 Czerwiec 2012, 11:23 Jak zmienić tylko jeden obiekt na rysunku z RGB na CMYK?
|
|
|
Witam.
Wydawało by się proste, a nie jest. Jak zmienić tylko jeden obiekt na rysunku z RGB na CMYK, tak aby nie łączyło mi wszystkich warstw w jedną?
Próbowałem zrobić to w ten sposób, że kopiowałem do schowka wybrany obiekt, następnie wklejałem jako nowy ze schowka i zamieniałem RGB na CMYK, ale to nic nie daje, bo po przekształceniu dodaje mi czarne tło i automatycznie łączy z nim mój obiekt. |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 11 Czerwiec 2012, 14:31
|
|
|
| a na co takie kombinacje? |
|
|
|
 |
Birkart
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 11 Czerwiec 2012, 15:28
|
|
|
Mam bardzo złożony obiekt wykonany w photo paint, który muszę przekształcić w CMYK, tak aby pozostał obiektem bez żadnego tła. Wszystko po to, aby wstawić go w projekt wykonany w corelu i wysłać do drukarni. Próbowałem przekształcić go bezpośrednio w corelu, ale efekt nie jest zadowalający. Photo Paint radzi sobie z tym dużo lepiej, ale łączy go z tłem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|