|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Błąd Corela - ładowanie pliku domyślnego |
| Autor |
Wiadomość |
omirek
Początkujący

|
Wysłany: 17 Lipiec 2012, 10:34 Błąd Corela - ładowanie pliku domyślnego
|
|
|
Powitalski!
Przyznam się, że mało rzeczy w Corelu zdziwiło mnie tak, jak błąd, który opisuję poniżej.
Kilka razy korzystałem z efektu "Przemieszczenie", który to udostępnia możliwość wczytania własnej mapy przemieszczenia z pliku. Przygotowałem swój plik, wczytałem, wszystko ok. Należy zaznaczyć, że Corel obiera jako domyślną mapę plik ostatnio wczytany. Tak więc, dla jasności dodam, że przy następnym uruchomieniu programu i użyciu wspomnianego efektu, domyślną mapą był uprzednio wczytany przeze mnie plik.
Cały problem polega na tym, że plik ów usunąłem - bo z jakiegoś powodu nie był mi dłużej potrzebny. Teraz Corel kończy swoje działanie przy każdej próbie użycia efektu "Przemieszczenie", ponieważ najwyraźniej nikt w firmie nie przewidział takiej prozaicznej sytuacji.
W razie wątpliwości, wcześniej udało mi się rozwiązać ten problem przez przywrócenie starego pliku z kosza. Szczęśliwie pamiętałem, jaki to był plik. Teraz jednak sytuacja jest inna. Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18 Lipiec 2012, 12:02
|
|
|
| Wróć do ustawień fabrycznych . |
|
|
|
 |
omirek
Początkujący

|
Wysłany: 21 Lipiec 2012, 22:12
|
|
|
Hej!
Wielkie dzięki, pomogło! :)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|