|
Pliki JPG w Corelu (Połączenie Photoshopa z CorelDraw) |
| Autor |
Wiadomość |
mcandmill
Początkujący

|
Wysłany: 30 Lipiec 2012, 17:16 Pliki JPG w Corelu (Połączenie Photoshopa z CorelDraw)
|
|
|
| Witam. wiem, że dla niektórych moje pytanie będzie śmieszne, ale jestem początkujący i proszę o wyrozumiałość. Moje pytanie brzmi czy można zamieścić plik JPG w CorelDraw X6 ? Wiem że Corel jest do wektorów ale potrzebuję pracować w Corelu z połączeniem Photoshopa i muszę jakoś zaimportować pliki JPG do CorelDraw. Czy można jakoś zapisać plik w photoshopie tak żeby można było potem otworzyć plik w Corelu ? Z dużą rozbieżnością tonalną oraz z przezroczystością ? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30 Lipiec 2012, 20:16
|
|
|
Tak, wszystkie formaty które zapisuje PS można zaimportować do Draw.
Trzeba tylko pamiętać, że jeżeli pracowało się w PS na warstwach, przy imporcie do Corela mogą stracić one swoje właściwości. Jeżeli chcesz importować do Corela bitmapę z przeźroczystością, zapisz ją najlepiej jako *.psd lub *.tif. |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30 Lipiec 2012, 22:30
|
|
|
Poza tym zaimportowany plik psd zachowuje warstwy, do których masz dostęp po rozgrupowaniu (ctrl+U) pliku psd. |
|
|
|
 |
mcandmill
Początkujący

|
Wysłany: 31 Lipiec 2012, 12:38
|
|
|
Witam,
Jak robię w plik i otwórz potem wybieram coś z JPG i piszę że nie może otworzyć. Co mam zrobić żeby otworzyć JPG w CorelDraw x6 ? |
|
|
|
 |
mcandmill
Początkujący

|
Wysłany: 31 Lipiec 2012, 12:42
|
|
|
Ok już się domyśliem wystarczy zaimportować |