|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
napisy w skali |
| Autor |
Wiadomość |
siomuss
Początkujący

|
Wysłany: 24 Sierpień 2012, 08:13 napisy w skali
|
|
|
Witam, jestem troche zielony w grafice ale mam nadzieje ze ktos z was mi może pomóc :)
Chodzi o to że posiadam ploter ( znaczy brat ) i znajomy poprosił mnie abym wyciął mu jedna literke, literka jest ponoć skalowana ( w skali) zmieniam skale do 1:10 niby wymiar jest inny ale na ploterze dalej wychodzi mala literka. moze ktos mi pomóc? potrzebuje jej w pelnym wymiarze
skala.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 128 raz(y) 13.39 KB |
|
|
|
|
 |
takietam
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Pomógł: 36 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 286 Skąd: z gór...
|
Wysłany: 24 Sierpień 2012, 09:02
|
|
|
Najpierw zamień literkę na krzywe (ctrl+Q). Potem zaznacz literkę, i w okienku na pasku właściwości, tam gdzie masz kłódkę naciśnij ją tak, aby była zamknięta, a w jednym z okienek, gdzie masz procenty, wpisz 1000% i wciśnij enter.
Następnym razem, gdy będziesz tu wrzucał jakiś plik z tekstem, to zamień go najpierw na krzywe, będzie wszystkim łatwiej, bo nie każdy ma takie czcionki na komputerze, jakie Ty posiadasz. |
|
|
|
 |
siomuss
Początkujący

|
Wysłany: 24 Sierpień 2012, 10:22
|
|
|
Przepraszam, wydawało mi się ,że zamieniłem na krzywe. Dziękuje za pomoc udało się :) niby taka pierdołka a jednak problem dla mnie aż wstyd ale już na pewno na przyszłość będę pamiętał :) Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|