Mam prośbę o zidentyfikowanie czcionki z napisu... |
Autor |
Wiadomość |
karuzela
Znawca
Wersja CorelDRAW: 12
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Cze 2012 Posty: 191 Skąd: lodz
|
Wysłany: 24 Sierpień 2012, 22:55 Mam prośbę o zidentyfikowanie czcionki z napisu...
|
|
|
Napis jest mało wyraźny przez co nie pomagają programy do rozpoznawania czcionki.... Czy może ktoś ją zna???? Bardzo proszę o pomoc.... !!! |
|
|
|
|
LogoPedant [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Sierpień 2012, 11:42
|
|
|
To któryś z City® (pewnie pogrubiony), najprawdopodobniej płatny. |
|
|
|
|
s-p-i-n
Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 26 Sierpień 2012, 14:18
|
|
|
A to już nawet na google się nie chce poszukać lepszej jakości JPGa z herbem klubu i podjąć samodzielnie identyfikację, najlepiej dać co się posiada i niech główkują co to za font.
Font to SquareSlab 711 Bd BT |
|
|
|
|
LogoPedant [Usunięty]
|
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 26 Sierpień 2012, 21:23
|
|
|
Logo ma chyba rację?
|
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
|
|
|
|
chezare
|
Wysłany: 27 Sierpień 2012, 10:10
|
|
|
Najpierw podał Logo, później S-p-i-n ale nikt nie udostępnił linku do nielegalnego pliku z komercyjnym fontem |
|
|
|
|
LogoPedant [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2012, 10:54
|
|
|
|
|
|
|
|
chezare
|
Wysłany: 27 Sierpień 2012, 15:24
|
|
|
Jeszcze gwoli wyjaśnienia. Bidon ja Cię nie napadam, obawiam się, że próżno na tym forum szukać świętych ale to jest przyzwoite forum i zanim się poda link do jakiegoś Janosika dobrze jest się przez chwilę zastanowić czy to ma sens Każdy ma google i jak będzie chciał to ukradnie, po co mu pomagać?
Tak na marginesie, to chyba bardziej rację ma jednak Logo bo SquareSlab711 to klon City ze stajni BitStream.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2012, 16:10
|
|
|
Ja tam nie wiem czy ma sens dawanie linków czy też nie,niezastanawiałem sie na tym,wyszedłem z założenie że skoro natrafiłem na link to należy go wrzucić,tak mi sie zdaje od tego jest forum,a jesli chodzi czy czcionka jest bita czy jakiegoś innego ździercy,to pytanie brzmi czy prawa autorskie są do nazwy czcionki czy do kroju czcionki,moim zdzniem do nazwy ,czyli taki sam patent jak HTC uczyniło,zrobiła logo z darmowych czcionek Pirulen i Hurtmold i wymyśliła czcionke o nazwie Batory Wide za którą trza płacić kosmiczne pieniądze ,to ja sie pytam kto tu kradnie?My internauci ,którzy chcą sobie zrobić jakis tam napis czy te fefluchy ,które za zmiane jednej kreski każa płacić jakieś sumy z sufitu??? |
|
|
|
|
LogoPedant [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2012, 16:23
|
|
|
bidon184, najlepiej wskazać innego winnego, żeby odwrócić uwagę. |
|