Przesunięty przez: s-p-i-n 29 Sierpień 2012, 20:05 |
Problem z Corelem - eksport do jpg itd. |
| Autor |
Wiadomość |
alcon
Bywalec

|
Wysłany: 29 Sierpień 2012, 16:31 Problem z Corelem - eksport do jpg itd.
|
|
|
Witam
Mam nadzieje że w dobry dział to zamieszczam:
wczoraj robiłem projekt o wymiarach 2000x1000; w czasie pracy program się zawiesił po pewnym czasie znowu zaczął działać, tylko z takim problemem ze jak chce wyeksportować moja prace do jpg(gif, tiff, itd) - każda zmiana czy to w szerokości, wysokości czy rozdziałce sprowadza się do tego ze zapisuje mi to do równego kwadratu a nie np prostokąta jak bym chciał? Gdzie tkwi problem jak go rozwiązać? Jakieś propozycje?
Dzięki z góry za pomoc.
1.1.JPG
|
Pobierz Plik ściągnięto 252 raz(y) 92.24 KB |
|
|
|
|
 |
LogoPedant [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Sierpień 2012, 17:09
|
|
|
| Zaptaszkuj "Zachowaj proporcje". Jak nie pomoże to uruchom Corela z ustawieniami fabrycznymi, wciskając F8 przy starcie programu. |
|
|
|
 |
alcon
Bywalec

|
Wysłany: 29 Sierpień 2012, 17:17
|
|
|
| w tym problem ze i zaptaszkowalem ta pozycje i odpalilem z F8 ale problem nie wiem gdzie lezy tak jak by corel wpisal mi do pewnej wielkosci obrazek załóżmy w tym przypadku 849,... tak samo na x i y. wczesniej moglem ustawiac wielkosci jakie chcialem w celu rozciagniecia lub skrocenia teraz do pewnej wielkosci dochodzi i koniec? |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Sierpień 2012, 17:30
|
|
|
| ja tak samo miałem w szopie jak sie zawiesił,nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale tak kombinuje zę poprostu programy zapisują obiekt jako figure,czyli w twoim przypadku kwadrat,bez względu na obszar roboczy ktory jest prostokątem ale nie należy do kwadratu,czaisz,ja wyszedłem z tego żeby uratować projeklt poszeżając obiekt (obszar roboczy rysunku o brakujące pixele)zapisałem dokument i po ponownym odpaleni było wszystko oki |
|
|
|
 |
alcon
Bywalec

|
Wysłany: 29 Sierpień 2012, 18:03
|
|
|
| Tylko ze za każdym razem tak muszę robić - gdzie do tej pory tak się nie działo - za każdym razem gdy uruchomię nowy projekt i przy eksporcie wyskakują mi domyślne wielkości 846,667 mm - więcej się nie da. |
|
|
|
 |
alcon
Bywalec

|
Wysłany: 29 Sierpień 2012, 19:07
|
|
|
Narzędzia -> Opcje -> Dokumenty -> Publikacje internetowe -> Obrazek -> tutaj miałem odznaczoną opcje eksportuj po włączeniu działa.
Może ktoś będzie mieć kiedyś podobny problem tu ma odpowiedz. |
|
|
|
 |
|
|