|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Problem z odczytywaniem czcionek |
| Autor |
Wiadomość |
nozownik
Początkujący pani nożownik

Wersja CorelDRAW: 12
|
Wysłany: 4 Wrzesień 2012, 11:34 Problem z odczytywaniem czcionek
|
|
|
Witam.
Mam pewien problem, którego nie mogę rozgryźć.
Używam Corela 12, Windows 7
Po zmianie kompa robiąc przeprowadzkę wszystkich czcionek Corel nie chce ich czytać
Próbowałam różnych sposobów, instalowanie ręczne przez panel, do folderu 'Fonts' na C:\
Pogrzebałam w Font Navigatorze, zaktualizowałam ale nadal Corel czcionek nie widzi.
Inne programy nie mają z czcionkami problemu, tylko Corel
Czy ktoś może mi dać jakieś wskazówki by się z tym uporać?
dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
LogoPedant [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Wrzesień 2012, 12:12
|
|
|
Zerknij do: Narzędzia > Opcje > Obszar roboczy > Tekst > Czcionki i sprawdź czy masz zaptaszkowane odpowiednie pola.
Moje ustawienia w załączniku:
Zrzut001.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 166 raz(y) 155.27 KB |
|
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Wrzesień 2012, 14:44
|
|
|
| Obawiam się, że problem nie leży po stronie Corela tylko Windows. Windows 7 inaczej zarządza i traktuje czcionki, a Corel 12 to dość leciwa wersja. Zgodnie z informacją zawartą na stronie Corela dopiero 15, czyli X5 jest zgodna z Windows Sieben, a dopiero wersja 16, czyli X6 jest 64 bitowa. Choć zawarte w niej błędy wyglądają na co najmniej 128 bitowe. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Wrzesień 2012, 15:47
|
|
|
niom,może tak być,chodzi konkretnie o ten paten windowsa
i teraz jest mały bug w niekorych wersjach ten ptaszek musi być poprostu odznaczony żeby działało tak jak pisze,a co do zgogności ,hym,windows7 ma moduł zgodnosci ,propblem polega jednak na tym ze conajmniej 70 % internautów ustawia zgodność na skrócie (na ikonie ) a nie na aplikacji,i tutaj tworzą sie błędy,nalezy wejsc w folder gdzie zainstalowany jest program i tam PPM na aplikacje i ustawić zgodność ,ale to tak na marginesie pisze |
|
|
|
 |
nozownik
Początkujący pani nożownik

Wersja CorelDRAW: 12
|
Wysłany: 6 Wrzesień 2012, 08:06
|
|
|
bidon i LogoPedant - grzebałam w tym już wcześniej i to ustawiałam, także nie pomogło
zobaczymy jak będzie zachowywała się wersja X5 lub X6
za niedługo przetestuję |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|