Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
import ścieżek z corel draw
Autor Wiadomość
zaw_wojciech 
Początkujący

Wysłany: 3 Październik 2012, 10:28   import ścieżek z corel draw

Witam!
Mam pytanie – jak zaimportować do Corel Paint’a 11 ścieżkę wykonaną w Corel Draw 11 (łatwiej się w ją tutaj wykonuje). Ścieżkę chciałbym zamienić na maskę. Wiem że istnieje taka możliwość istnieje. Bardzo proszę o szybką pomoc w jestem w trakcie wykonywania projektu i nie mogę sobie z nim poradzić.
Pozdrawiam Wojciech

chezare 

Wysłany: 3 Październik 2012, 12:29   

Istotne jest do czego Ci ta maska potrzebna?
Jeśli chcesz np. użyć jej do wykadrowania fragmentu bitmapy, to możesz zrobić to nie ruszając się z Draw, efekty - szybkie kadrowanie.
Jeśli chcesz modyfikować tylko fragment bitmapy i utworzyć maskę z kształtu narysowanego w Draw to kopiujesz narysowaną figurę, wklejasz do Paint i tworzysz maskę z wklejonego obiektu.

kathrin 
Początkujący

Wysłany: 4 Marzec 2013, 13:24   

Nice surprise about this shorter form. Can you tell us what it is you are talking/writing about?
Has any info. about this shorter form been posted before (and i just missed it)?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 4 Marzec 2013, 14:20   

if you got it , last post/info , why do you write in english language.Write in polish

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 4 Marzec 2013, 20:17   

:-) no tak,nie pomyślałem :mrgreen: ,a już o temacie gamma,to sam nie wiem czy można przekierowywać :mrgreen: :shock:

a tym bardziej że nie za bardzo kumam postu ,ja se tłumacze tak że user pyta jak to zrobiłeś i czy mógłbyś to streścic(oczywiscie w bardzo wielkim skrócie,bo tam jeszcze jest że bajka jak to zrobiłeś itd,ogólnie post napisany w wersji mojej ,czyli w głębokim poważaniu stylu pisania :-P ) no to odpisałem ,że jesli kuma post to czemu nie napisał w języku polskim ,tylko w angielskim,nop to tak w skrócie

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 4 Marzec 2013, 20:51   

nie ,nie moja siostra :-P no ale wiesz każdy w każdym języku pisze nieraz dziwnie :lol: ,więc skoro ja pisze dziwnie ,to musze się dostosować że któś pisze dziwnie

Odpowiedz do tematu