Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc z Corelem
Autor Wiadomość
MozeKiedys 
Początkujący

Wysłany: 21 Listopad 2012, 14:34   Pomoc z Corelem

Witam dzisiaj przy robieniu koszulki i skończeniu jej mam taki problem:
http://oi49.tinypic.com/vq32n8.jpg
i chce co kolwiek zapisac czy coś i nie moge bo tak jakbym miał to zablkowane i nie wiem jak to odblokować
wiem że jestem nowy ale teraz zaczne tu zaglądać częściej bo dużo ciekawostek u was
Pzdr i z góry dzieki za pomoc.

s-p-i-n 

Wysłany: 21 Listopad 2012, 15:57   

a co masz za wersje Corela? demo, trial, czy pełny pakiet?

MozeKiedys 
Początkujący

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:01   

do dzisiaj chodzil mi normalnie wszystko x4 pełny crack.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:09   

Spróbuj użyć klawiszy Crtl+S. Spróbuj skopiować pracę do nowego dokumentu i w nim zapisać. Zrestartuj komputer. Po restarcie wszystko powinno wrócić do normy.

corelpotrafimore&more1.png
Pobierz Plik ściągnięto 945 raz(y) 15.22 KB

MozeKiedys 
Początkujący

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:28   

no i nic wciskam ctrl + s i nic sie nei dzieje jak robie nowy i chce to wkleic

Cysorz 

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:40   

MozeKiedys napisał/a:
x4 pełny crack.

No i prawdopodobnie masz odpowiedź...

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:43   

a mi się wydaje że to problem orła, i corel sie zawiesza,czy ten orzeł był w svg??,bo tam po prawej stronie pisze zablokowano dane svg,moze byc tak ze to było inscape svg

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:46   

Jak widać na dołączonym przeze mnie obrazku to nie jest odpowiedź. Ja mam pełną, legalną wersję i ten sam problem.

Kombinacja klawiszy Ctrl S służy do zapisu. Używasz tego klawisza w nowym dokumencie? Nie pojawia się monit o nazwę pliku? Ja jak mi coś takiego wyskoczyło po prostu zrestartowałam komputer.

MozeKiedys 
Początkujący

Wysłany: 21 Listopad 2012, 16:47   

otworzylem wlasnie od nowa corela bez orla i dalej jest to samo.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 21 Listopad 2012, 17:04   

no to teraz zrób jak Bogumiła M. pisze i powinno być gut

MozeKiedys 
Początkujący

Wysłany: 22 Listopad 2012, 00:52   

Zresetowalem kompa zainatalowalem go od nowa otworzylem nowy dok. I dalej to samo

Roberto 
Doradca

Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Wysłany: 22 Listopad 2012, 07:28   

Sprawdź dysk na którym zainstalowany jest Corel, może to uwalone sektory?

MozeKiedys 
Początkujący

Wysłany: 22 Listopad 2012, 10:22   

Roberto napewno nie to :(

rafakow 
Praktyk

Wysłany: 22 Listopad 2012, 11:49   

Człowiek używa lewizny a Wy jeszcze staracie się mu pomagać :shock:

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2012, 12:13   

...bo wszyscy są na pełnym cracku. ;-)

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2012, 12:24   

rafakow napisał/a:
Człowiek używa lewizny a Wy jeszcze staracie się mu pomagać

Bo to jest forum przeznaczone do rozwiązywania problemów z Corelem, a nie poświęcone problemom moralnym. Człowiek używa Corela. I czyni to na swoją odpowiedzialność.

Dziwne, że nie pomogła reinstalacja. Wygląda na to, ze to nie była reinstalacja, ale "naprawa". A ta nigdy jeszcze niczego nie naprawiła. Skoro już z tym walczysz to najpierw odinstaluj Corela, a potem zainstaluj na nowo. Usuwając również ustawienia osobiste, bo problem może tam być zlokalizowany.

W ostateczności ściągnij wersję X6. Przez miesiąc będzie legalna, więc nawet Rafakow złego słowa Ci nie powie.

rafakow 
Praktyk

Wysłany: 22 Listopad 2012, 13:03   

Bogumila M. napisał/a:
Bo to jest forum przeznaczone do rozwiązywania problemów z Corelem, a nie poświęcone problemom moralnym. Człowiek używa Corela. I czyni to na swoją odpowiedzialność.

Wybacz ale nie zgodzę się z Tobą. Jeżeli używa niech używa, ale niech się tym nie chwali publicznie. To tak jak bym wszedł na forum motoryzacyjne i zapytał: "Panowie ukradłem BMW X5 i za dużo mi spala paliwa - co mam zrobić?" :-)

Wracając do tematu to skoro już użył jakiegoś cracka - na samej reinstalacji się nie skończy, podejrzewam że potrzebne będzie jeszcze czyszczenia rejestru po odinstalowaniu Corela.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 22 Listopad 2012, 13:56   

Bogumila M. napisał/a:
Bo to jest forum przeznaczone do rozwiązywania problemów z Corelem

No właśnie. To nie jest forum przeznaczone do rozwiązywania problemów zestawu Corel + crack. Chyba lepsze miejsce na odpowiedź to forum poświęcone temu crackowi.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2012, 14:08   

Wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą. Jeśli byś wszedł na forum motoryzacyjne i pochwalił się nowym BMW, to ja bym wyszła na podwórko i złapała się za głowę "O, ktoś mi podprowadził BMW X5!" Czy Tobie może zginął Corel?

Skoro już jesteśmy przy samochodach - Twój nowy BMW łączy się z producentem i wysyła informacje do firmy kto siedzi za kierownicą i kogo wiezie? Bo Corel uruchamia całą usługę która to robi. Potrafisz odpowiedzieć po co, skoro legalny użytkownik wybulił kasę i jest legalny, a nielegalny znajdzie sposób, żeby tę permanentną inwigilację obejść?

Używanie Kraków niesie ze sobą ryzyko, że nie tylko Corel będzie wysyłał informacje do centrali. Zaczęłabym od dogłębnego przeskanowania komputera jakimś antywirem. I oczywiście przypilnowałabym, żeby Corel nie łączył się z siecią za moimi plecami.

@tegraf
Czyżbyś nie zauważył mój drogi, że mając oryginalnego Corela doświadczyłam tego samego? A skoro tak, to i Ciebie i innych uczciwych ten problem może spotkać. Więc może warto jednak spróbować pomóc nie obarczając winą Kraków?

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 22 Listopad 2012, 15:01   

Bogumila M. napisał/a:
mając oryginalnego Corela doświadczyłam tego samego

Tyle tylko, że Twój sposób na ten problem w zestawie Corel + crack nie działa, a - być może - powinien.

Wracając do corelowego szpiegowania: czy Corel o tym, że będzie szpiegował, informuje przed instalacją? Jeżeli tak, to znaczy, że tak to sobie wymyślili jego autorzy - i mają do tego prawo - w końcu to ich produkt. Nie zgadzasz się - nie używaj. Obowiązku korzystania z Corela nie ma.

Jeżeli zaś wzmianki o tym nie ma w żadnym miejscu przed lub w trakcie instalacji - to wtedy faktycznie - nieładnie.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2012, 15:21   

koniec szerzenia piractwa na forum
s-p-i-n
Ostatnio zmieniony przez s-p-i-n 22 Listopad 2012, 16:10, w całości zmieniany 1 raz  

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy
Wysłany: 22 Listopad 2012, 15:49   

bidon184 proszę Cię nie przechodź na Ciemną stronę Mocy :-(

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 22 Listopad 2012, 17:34   

hym,ja nie za bardzo kumam co ja zrobiłem,ja tylko przypomne że od lat 90 dziesiątych na skutek protestu środowiska hakerskiego,rozdzielona pojęcia na hakowanie i crakowanie,inaczej mówiąc hakowanie w żaden sposob nie jest przestępstwem,a ja własnie podałem sposób jak z hakować zapore(ustawić)żeby blokowała spyware'owski manager corela,to corel piraci!!,ponieważ ukrywa tę aplikacje w taki sposób żeby nie pokazywała się w liscie aplikacji zapory,zresztą to nie tylko corel ma takie dziwne metody,kończąc nie za bardzo rozumiem co ja żle zrobiłem ale oki,przyjmuje reprymende z pokorą ,że tak powiem :mrgreen:

Odpowiedz do tematu