Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja CorelDraw - Problem
Autor Wiadomość
Groove
Początkujący

Wysłany: 10 Listopad 2012, 20:16   Instalacja CorelDraw - Problem

Witam,mam pewien problem.
Gdy próbuje zainstalować coreldraw'a (instalowałem kilka wersji)zamiast okna instalacji pojawia się mi białe okno.
Macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 10 Listopad 2012, 20:49   

Oczyść komputer w szczególności rejestr z pozostałości poprzednich instalacji programu .

Cysorz 

Wysłany: 10 Listopad 2012, 23:33   

Tabulator i Enter (albo sam Enter - trzeba popróbować) - czasami przy braku bibliotek tak się dzieje, że w okienku nic nie widać

Groove
Początkujący

Wysłany: 11 Listopad 2012, 12:38   

Tak mniej więcej się sprawy mają.
Za pomocą entera przedostałem się do następnego okienka,lecz w nim kombinowanie z tabulatorem,oraz enterem nic nie daje.
Co do oczyszczania rejestru nie widzę większego sensu aby to robić,skoro nigdy nie udało mi się zainstalować jeszcze Corela(zawsze dochodziłem do tego 2 białego okienka). Lecz jeśli dalej myślisz ,że jednak to może coś pomóc,prosiłbym o nazwę jakiegoś dobrego programu do oczyszczania rejestru :)
Pozdrawiam,oraz proszę o dalszą pomoc.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 11 Listopad 2012, 15:15   

Zerknij tutaj.

Groove
Początkujący

Wysłany: 11 Listopad 2012, 22:55   

Bogumila M. napisał/a:
Zerknij tutaj.

Próbowałem wszystkiego z tamtego tematu - nic nie pomogło.
Jakieś dalsze propozycje?

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 12 Listopad 2012, 13:52   

Je mam jeszcze 1 pomysł - FORMAT! Chyba nie miałem jeszcze takiego problemu software'owego, którego nie rozwiązałby dobry format :-o

Pozdrawiam

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 12 Listopad 2012, 14:52   

hym,no jak dla mnie ewidentnie coś z systemem,bo jak widać na screenie nie chce rozpkowywać cabiny,może sprawdź czy masz wszystkie aktualizacje,co do formatu to ostatecznośc na płytce windows masz funkcje skanuj i napraw błedy,ja bym od tych narzędzi zaczął bo format to naprawde ostateczność wedłóg mnie,jest chyba też pakiet microsoft sdk cabine,można poczytać co oni tam nawijają

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 12 Listopad 2012, 15:49   

Na forum Corela swego czasu był cały wątek poświęcony takiemu problemowi. Rady były różne - od wyłączenia antywirusa czy zapory po zakup oprogramowania innej firmy. Wątek zniknął. Ale takie problemy spotykają wielu. Na szczęście wsparcie techniczne firmy Corel działa tak błyskawicznie, że ho ho. Widać, że im zależy. Na przykład tutaj albo tutaj.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 12 Listopad 2012, 16:44   

no ,właśnie,to cały urok programów typowo angielskich,ja bym się wcale nie zdziwił gdyby,to była wina np:pakietu językowego,w cabinie jest spakowany pakiet a w systemie jest ustalone "nie instaluj pakietów językowych" no i lipność w tedy występuje bo okienko pop up ma dll na ten pakiet,czyli jest nicość :-P ,ja tam angolom nie wierze :lol:

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 13 Listopad 2012, 16:13   

bidon184 napisał/a:
co do formatu to ostatecznośc

Tutaj bym się nie zgodził, bo uważam, że lepsze 30 minut przy formacie i, jeśli masz instalki wszystkiego czego używasz, to ustawienie kompa na glanc to kolejne 20-30 minut. W 1h masz świeży system bez badziewia nałapanego przez miesiące/lata pracy. Jak zaczniesz przeszukiwać fora, szukać i zasysać jakieś łatki, które zapewne nie pomogą, to stracisz na tym ładnych kilka godzin lub nawet dni i nie wykluczone też, że do końca zafajdasz sobie system tymi update'ami czy łatkami.

Groove - na samym początku pisałeś, że próbowałeś instalować kilka wersji Corela (chociaż najbardziej zależy ci na X6, tak?) i żadna nie zadziałała. To dowód, że błąd jest w systemie. Jaki to błąd? Cóż, może to być wszystko. To w końcu Windows. Skopiuj co potrzeba na drugą partycję/dysk i odśwież Windę :mrgreen: Pewnie przyspieszy ci to kompa jako całość i bardzo prawdopodobne, że Corel też ruszy.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 13 Listopad 2012, 17:26   

Jak się ma goły system, Office i ewentualnie antywirusa, to faktycznie postawienie całego systemu zajmie góra 30 minut. A instalowanie Worda i antywirusa następne 30 minut. Jednak przeważnie na komputerze znajdują się także inne narzędzia. To sprawia, że reinstalacja Windows z tego powodu, że Corel nawet działającego instalatora nie potrafi przygotować, jest problematyczna. Zwłaszcza, że nie ma żadnej gwarancji, że reinstalacja pomoże.

Oczywiscie także mowa jest o szybkim formatowaniu (wymazywaniu), bo format pełny to grubo więcej niż 30 minut (sformatowanie 2 TB dysku zajęło mojemu komputerowi ponad 12 godzin).

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 28 Listopad 2012, 12:04   

Może tu tkwi problem?

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 28 Listopad 2012, 13:24   

Bogumiła, mówisz, że Groove ma wyłączone aktualizacje? Bo to cudo przychodzi w WindowsUpdate jak wszystko inne :-/ Ale faktem jest, że takie kłopoty zazwyczaj są powodowane przez brak bibliotek, czy to Visual C++ czy .Net - kto wiem, może Bogusia trafiła w sedno? Sprawdź Groove - tylko od razu powiem, że żeby zessać coś ze strony MS trzeba teraz uwierzytelniać system "sprawdzaczem autentyczności" więc jeśli masz lewy, to będziesz musiał poszukać na necie samostójki.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 29 Listopad 2012, 12:07   

Nie mówię. Nie sugeruję. Mam wyłączone aktualizowanie, bo niejednokrotnie zdarzało się, że aktualizacja destabilizowała system. Nie mogę sobie pozwolić na walkę z systemem, który po zainstalowaniu aktualizacji zaczyna działać niestabilnie i trzeba wszczynać śledztwo dlaczego. Łatka też poprawia to, co schrzaniła jakaś poprzednia aktualizacja.

Zapomniałam podać linku do artykułu: link do artykułu

Marekb
Początkujący

Wysłany: 18 Maj 2014, 20:10   

Witam, to mój pierwszy tutaj post. Czy autor wątku rozwiązał problem? mam dokładnie taki sam.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 18 Maj 2014, 20:25   

zapewne tak,daj screena to obadamy czy to to samo

Marekb
Początkujący

Wysłany: 18 Maj 2014, 20:59   

nie muszę dawać screena bo jest dokładnie to samo

Marekb
Początkujący

Wysłany: 18 Maj 2014, 21:26   

dzięki już się instaluje usunąłem z rejestru j/w