Prosze o sprawdzenie polaczonych zdjec |
Autor |
Wiadomość |
sicilpol
Początkujący
|
Wysłany: 22 Październik 2007, 08:03 Prosze o sprawdzenie polaczonych zdjec
|
|
|
Witajcie,
Znalazlam te stronke i baaardzo mi sie podoba, jako, iz aktualnie ucze sie podstaw obslugi Photo-Paint.
Postanowilam zwrocic sie do Panstwa o pomoc, chodzi mi mianowicie o ocene, czy sugestie odnosnie mojego zadania, ktore przyszlo mi wykonac na kursie :)
Pan trzasnal 4fotki, ktore musimy zlaczyc, zrobilam to, ale jakos nie wiem, niezbyt mi sie podoba, czy ewentualnie moge prosic o sugestie co mozna zmienic, by polaczenie bylo bardziej plynne?
W zalaczeniu wysylam polaczone fotki
Pozdrawiam i z gory dziekuje!
oto link do fotek
http://www.4shared.com/di...12/sharing.html |
|
|
|
|
s-p-i-n
Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 22 Październik 2007, 13:35
|
|
|
Jak dla mnie to jest ok. Teraz wystarczy wykadrować zdjęcia by nie było widać nierównych boków.
A tak poza marginesem, to w takie tworzenie panoram już mało kto się bawi. Teraz do tego są specjalne programy, które wszystko za nas połączą :) |
|
|
|
|
sicilpol
Początkujący
|
Wysłany: 22 Październik 2007, 13:55
|
|
|
Dzieki serdeczne, ja tak szczerze mowiac tez bym najchetniej skorzystala z photostitch'a :), ale kazali zrobic
Mam nadzieje, ze do niczego sie nie przyczepia, choc niebo jakos wcale mi sie nie podoba, za duzo roznic widac, ja je polaczylam pracujac z przejrzystoscia, ale teraz sama nie wiem... |
|
|
|
|
Asdef
|
Wysłany: 22 Październik 2007, 16:19
|
|
|
narzędziem titch się robi panoramy z zakładki image |
|
|
|
|
sicilpol
Początkujący
|
Wysłany: 23 Październik 2007, 08:12
|
|
|
Dzieki za porade!
Problem w tym, iz mam wersje wloska Corela, czy titch to jest to w zakladce IMAGES drugie od gory, gdzie na ikonce pokazane sa 2zdjecia przedzielone linia?
Jesli tak, to niestety te zdjecia sie do tego nie nadawaly, bowiem musialy byc obracane, wycinane niepasujace elementy, bowiem inaczej nie psasowaly :(
A jesli to nie to, to gdzie moge titch znalezc??? |
|
|
|
|
Asdef
|
Wysłany: 24 Październik 2007, 20:05
|
|
|
o to chodzi - w tym narzędziu jest możliwość obracania fotek "rotate"