Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamiana formatu na grafikę wektorową:)
Autor Wiadomość
Jarotl
Początkujący

Wysłany: 17 Grudzień 2012, 17:56   Zamiana formatu na grafikę wektorową:)

Witam Was i na samym początku podkreślę że jestem tutaj nowy i jeśli Was urażę moją niewiedzą na temat grafiki wektorowej, to proszę Was o wyrozumiałość.
Mam następujący problem, chcę zrobić takiej znajomej mi parze prezent na święta i mają to być koszulki dla pary, ale niestety mam tylko zdjęcia i są one w formacie jpg. Czy macie takie zdolności ażeby przekształcić to zdjęcie na jakąś ładniejszą formę?
Od razu podkreślam, że to ma być nadruk na koszulce i najlepiej jeśli byłaby to grafika wektorowa ale oczywiście zdaję sobie sprawę że mogą być problemy. Załączam dwa pliki, oryginalny oraz wycięty jeden fragment z jednej koszulki, na którym mi zależy.
Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszelką i szybką pomoc

j.svg_ImgID2.png
Pobierz Plik ściągnięto 418 raz(y) 163.01 KB

V-07C_meska_damska.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 388 raz(y) 64.71 KB

Cysorz 

Wysłany: 17 Grudzień 2012, 19:34   

1. Grafika jest za mała, żeby z niej cokolwiek zrobić.
2. Jest to wzór z kolekcji firmy MT Design - rozumiem, że masz zgodę na wykorzystanie wzorca?

Jarotl
Początkujący

Wysłany: 17 Grudzień 2012, 20:12   

Rozumiem i przyjąłem do wiadomości, że z tym nic nie zrobię.
Nie mam zgody do wykorzystania wzorca bo go nie wykorzystałem i zanosi się na to, że go nie wykorzystam. Z góry dziękuję za pomoc

Jarotl
Początkujący

Wysłany: 17 Grudzień 2012, 21:02   

A mam do Was jeszcze jedną sprawę, czy ktoś z Was jest zdolny do narysowania mi podobnego wzoru? Wydaje się być prosty a i tak przekracza moje możliwości

puzzle-heart-couples.png.opt736x463o0,0s736x463.png
Pobierz Plik ściągnięto 394 raz(y) 229.12 KB

Magnet couples.jpg.opt672x507o0,0s672x507.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 381 raz(y) 36.77 KB

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 17 Grudzień 2012, 21:58   

Jak ma być na szybko i na prezent, to może poszukaj czegoś na Fotolii - np. tutaj .
Za wersję wektorową zapłacisz 20-30 zł - a łatwiej znajdziesz na forum kogoś, kto Ci usunie zbędne elementy, zmieni kolory, doda napis itp. - niż zacznie rysować na podstawie słabych zdjęć niewiadomego pochodzenia.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 00:20   

hym,no ja tam coś pokombinowałem,ale może i racje mają użytkownicy wyżej,no sam nie wiem :roll:

pliki svg.pdf.eps(nie wiem jaki format potrzeba)

Cysorz 

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 00:51   

Brawo!
Pieprzyć autora, pieprzyć czyjąś własność intelektualną - a nuż ktoś mnie pochwali, pogłaska po główce! Zero inwencji, zero pomysłu, zero własnego wkładu - po prostu kopia 1:1...

Administracjo: może jakiś permanentny ban za jawną promocję złodziejstwa i łamanie regulaminu?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 01:39   

po pierwsze nie jest takie same,po drugie sam to narysowałem a po trzecie moge kopiować nawet Mona Lize jeśli przyjdzie mi na to ochota i będzie to jak najbardziej legalne bylebym wykonał to sam i naniósł drobne róznice,po czwarte to chyba zawody pomyliłeś ,nie wiem może jakimś policjantem gospodarczym powinieneś zostać,weż się tak zastanów ,a nóż widelec moja rada jest trafna i jak zmienisz profesje będziesz spełnoiny zawodowo ;-)

kula69 

Wersja CorelDRAW: x5
Wysłany: 18 Grudzień 2012, 08:26   

bidon184, oczywiście Malutki ma racje - poczytaj prawo autorskie. Dla siebie możesz skopiować i co zechcesz ale dla innych - nie. A drobne zmiany raczej nie wchodzą w rachubę, bo nadal jest to złodziejstwo

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 10:37   

nie wiem co wy z tym złodziejstwem,po pierwsze rozmowa była by zasadna jeśli występowała by chęć zarobkowa,po drugie jest coś takiego w prawie jak inspiracja,czyli skoro sam to narysowałem,obrazy róznią się od orginału,to ja twierdze że jest to moja inspiracja,po trzecie to jest forum graficzne i nie przesadzajmy ,więc pobierać grafe jak się komuś podoba,a jak się nie podoba to nie pobierać :lol:

kula69 

Wersja CorelDRAW: x5
Wysłany: 18 Grudzień 2012, 14:51   

bidon184, w prawie to istnieje głównie własność intelektualna

Kata 
Początkujący

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 20:30   

Witam
Niech mi ktos pomoze grafike jpg zamienic na plik w wersji wektorowej?? Jestem totalnym laikiem w tych sprawach. Chcialam zrobic prezent kolezance( koszulka z nadrukiem) a w jednej firmie kazano mi wyslac wyzej wymieniona grafike w wersji .cdr .ai .eps .pdf !!

mkwm0013_big.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 405 raz(y) 62.83 KB

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 22:10   

proszem,tak na szybkiego ale dość dobrze wyszło

Kata 
Początkujący

Wysłany: 18 Grudzień 2012, 22:27   

Dzieki wielkie :):):)

Odpowiedz do tematu