Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozpylacz obrazków Corel PP X5
Autor Wiadomość
Trollu 
Początkujący

Wysłany: 25 Grudzień 2012, 14:53   Rozpylacz obrazków Corel PP X5

Witam.

Czy jest możliwość utworzenia w rozpylaczu obrazków utworzenia łańcucha lampek choinkowych? Chodzi mi o takie realistyczne lampki, a nie takie a la wektorowe.

s-p-i-n 

Wysłany: 25 Grudzień 2012, 17:12   

W X3 jest taka możliwość więc myślę, że w X5 też powinna być. Kwestia znalezienia lampek i przygotowania pliku.

Najprościej chyba to edytować istniejący już plik.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 25 Grudzień 2012, 18:24   

a ja powiem tak funkcja Spray jest funkcją typowo flashową,jestem naprawde zdziwiony że taka funkcja istnieje w corelu,ale jesli istnieje,to edycja pliku nic nie da ,trza przygotować Brush,czyli pędzel ,pędzel może być bitmapą w brew obiegowej opini że tylko wektor,bo tak naprawde funkcja Spray nie ma nic wspólnego ze Spray,czyli losowym, "rozpyleniem"obrazu,bardziej jest bliższa "atomizowaniu"czyli duplikowaniu obrazu z całym jego dobrodziejstwem,oczywiście ta funkcja jest nazywana Spray ale tlumaczenie jej jako rozpylacz jest błędną interpretacją,dlatego ja bardziej jestem skłonny tłumaczyć ja jako "atomizacja"czyli to co nam bliższe np w lekach no nie wiem w ktoplach do nosa :roll: dajemy tylko to co jest w lekarstwie a nie lekarstwo plus wyzwalacz lekarstwa,,tak se napisałem ,bo wydawało mi sie że należy to rozjaśnić :-P

s-p-i-n 

Wysłany: 25 Grudzień 2012, 18:28   

bidon184 jeżeli nie próbowałeś tworzyć rozpylacza z Corelu PP to nie pisz że edytowanie pliku nic nie da i nie prównuj programów flashowych z programami do grafiki

Odpowiedz do tematu