|
Corel X6 problem z wyświetlaniem miniatur |
| Autor |
Wiadomość |
wladek
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 15 Styczeń 2013, 13:05 Corel X6 problem z wyświetlaniem miniatur
|
|
|
| Mam problem z wyświetlaniem miniatur po zainstalowaniu Corel X6 (WIN7 z aktualizacjami, corel wersja 6,2). Po instalacji zniknęły mi miniatury które były widoczne gdy korzystałem z Corela X5. Nie ma ich przy otwieraniu, imporcie, ani przeglądaniu w Windows. Nie ma ich nawet w Corel Connect. Przejrzałem 10 postów jakie się pokazały po wpisaniu miniatury, ale nie pomogły. Po instalacji na drugim komputerze sytuacja identyczna. Opcja folderów i wyszukiwania - "Pokaż miniatury zamiast ikon" włączona - wyłączona nie pomaga. Widzę miniatury jpg, tif. nawet cmx, cdt - a cdr nie pokazuje. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Styczeń 2013, 16:45
|
|
|
| No i? Czego oczekujesz? Że ktoś poprawi Corela, żeby wyświetlał miniatury? Zawiadom ich i cierpliwie poczekaj na kolejny SP albo nową wersję. Większym problemem jest chyba to, że CorelDRAW przestaje odpowiadać podczas otwierania plików, które zostały utworzone w pakiecie CorelDRAW Graphics Suite X6.1 i zawierają sformatowany tekst. |
|
|
|
 |
wladek
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 21 Styczeń 2013, 08:48
|
|
|
| Problem został rozwiązany. Pomógł mi kolega. Opiszę tu dla innych. Pomimo, że pliki corela otwierają się w programie Corel domyślnie, należy w eksploatorze windows (komputer) wskazać plik corela i nacisnąć prawy przycisk myszy na tym pliku (przy typowym ustawieniu myszy) następnie polecenie - otwórz za pomocą, - wybierz program domyślny, i wskazać w tym przypadku Corel 6. Myślę, że zadziała też w przypadku problemu z inną wersją. |
|
|
|
 |
mayyer
Początkujący

Wersja CorelDRAW: x6
|
Wysłany: 19 Marzec 2013, 14:22
|
|
|
U mnie problem tkwil w Windows shell extensions, wskazowke znalazlem tutaj
http://coreldraw.com/wiki...ng-cdgs-x6.aspx
po wejsciu w zainstalowane programy nie mialem wogole WSE, ale recznie zainstalowalem z plyty z lokalizacji ..\x64\CGS16\ShellExt.msi i to pomoglo.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|