|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Szukam czcionki z koszulki |
Autor |
Wiadomość |
guitarstyku
Początkujący
|
Wysłany: 23 Styczeń 2013, 22:36 Szukam czcionki z koszulki
|
|
|
Hej znajomy poprosił mnie o wykonanie na koszulce napisu takie jak jest na zdjęciu, i nigdzie nie mogę znaleźć takiej czcionki. Jest ktoś w stanie mi pomóc? Z góry dziękuje! Pozdrawiam
Napis w załączniku.
searchfont.jpg poszukiwana czcionka |
Pobierz Plik ściągnięto 432 raz(y) 15.29 KB |
|
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Styczeń 2013, 05:52
|
|
|
a,wczoraj mniałem odpisać ale mi się już nie chciało ,bo dzisiaj wcześnie wstać musiałem,więc tera odpisuje,ogólnie rzut koszulki jest fatalny,tak naprawde nic nie widać,ale coś tam zobaczyłem :P,więc to jest składak,takiej czcionki to ja nie widziałem,ani nawet nie potrafie jej sklasyfikować,do czego doszaedłem,że te O z piorunem to przerobione logo drużyny hokejowej Tampa Bay Lightning,albo przynajmniej na tym wzorowane,i teraz litera R to Bell Gothic Std Black(Bold) ,litera C to a_RubricaCn(Bold) litera K to Harvest(Normal) tak wyszło:
zrobiłem od razu wektor,najwyżej sobie coś tam poprawisz
PS:z tego rysunku nie jestem w stanie nic więcej wydedukować,ale może ktoś inny spotkał się z taka czcionką,
rock_svg_eps_pdf.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 247 raz(y) 9.77 KB |
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24 Styczeń 2013, 08:21
|
|
|
Mam wrażenie, że faktycznie O jest zrobione, a nie napisane, ale R, C i K to chyba jedna czcionka, tylko nie bardzo miałem czas poszukać. bidon odwalił zresztą prawie całą robotę - jedynie to K nie bardzo pasuje, bo jest za grube. Gubość linii w czcionkach jest taka sama we wszystkich literach (oczywiście w danym kierunku) więc jakby odchudzić K to byłaby gitara. |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Styczeń 2013, 17:03
|
|
|
niom,masz racje te K powinno być ,ciut cieńsze,no ale to chyba autor tematu se poradzi,a co do tych liter to faktycznie jak wrzucisz te co zrobiłem na serwer,to jest taka podobna czcionka zwie się Helsinki Black,no ale czy to ta,to ja z tego rzutu zdjęcia, głowy nie dam,tym bardziej że to płatna czcionka,wydaje mi się że to C powinno być bardziej prostrze i więcej zamknięte,no ale to już autor tematu zadecyduje co chce dalej z tym fantem zrobić,ja ze swojej strony to co mogłem i potrafiłem zrobiłem |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.13 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|