Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szlag trafił 15 godzin pracy, pomocy, pilne
Autor Wiadomość
sqall
Początkujący

Wysłany: 29 Październik 2007, 18:35   Szlag trafił 15 godzin pracy, pomocy, pilne

Witam,
Robiłem katalog z towarami i co jedną stronę zapisywałem plik jednak w pewnym momenci wyskoczył błąd o braku pamięci wirtualnej, program się zawiesił. Plik jest zapisany ostatnio w minucie kiedy to się stało, zajmuje tyle samo MB jednak kiedy go otworzę jest pusty. Czy jest jakaś szansa na odzyskanie tego co w nim było? Od razu mówię że kopia zapoasowa mi sie nie utworzyła, ostatnią mam z przed kliku dni.

Proszę Was o pomoc.

sqall
Początkujący

Wysłany: 29 Październik 2007, 18:51   

Problem rozwiązany, musiałem otworzyć plik .tmp Corelem z katalogu gdzie zapisywał się plik główny.

anonymus
[Usunięty]

Wysłany: 29 Październik 2007, 22:22   

[OT]
Większość błędów przy zapisie wynika z faktu włączenia kompresji (domyślne ustawienia), często też jeżeli pojawi sie okienko wyboru po kliknięciu w "ignoruj" można dalej pracować, jednak należy sprawdzić wtedy bitmapy. Przy bardzo skomplikowanych a jednocześnie ważnych pracach można pokusić się o zapisywanie jako *.cmx, który to format zabiera dużo więcej miejsca na dysku (bo nie kompresuje), ale przy obecnych pojemnościach to chyba nie problem. Główną niedogodności jest to, że nie można wtedy pracować na warstwach i innych formatach (obszar roboczy) niż domyślne, ale da się to naprawić w kilka chwil.
Jeżeli pracujecie na dokumentach, w których bitmapy nie ulegają transformacji (oprócz prostych operacji typu powiększenie/pomniejszenie, przesunięcie itp.) polecam stosowanie linkowania - pracuje się dużo szybciej i bezpieczniej.

gleba 
Fachowiec
gleba

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 6 Listopad 2007, 19:28   

Ja mam taki sam problem niestety sama sobie z tym nie poradzę. Nic nie mogę zrobić mam 9 i już nerwy straciłam całkowicie. Dopóki nie wrzucę bitmapy jakos idzie, potem katastrofa.Niestety nic nie rozumiem z tego co napisał Cysorz. Informatyka terz nie moge znależć !!! żeby zrobił z tym porządek. POMOCY

gleba 
Fachowiec
gleba

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 6 Listopad 2007, 19:44   

Sprawdziłam jeszcze raz, nic mi sie nie otwiera wyskakuje błąd pliku C. Przy impotowaniu komunikuje na 74 % pobierania że dokument jest pusty.

Jolie102003
Bywalec

Wysłany: 12 Listopad 2007, 09:22   

Ponieważ mi również wyskakuje nie oczekiwany błąd aplikacji i zostaje ona zamknięta, nie wiem z czego to wynika, ale mam ustawione zawsze tworzenie kopii zapasowej (co 10 min zapisuje przy mniejszych plikach). W przy nie oczekiwanym zamknięciu większość udaje mi się odzyskać w kopii, więc polecam tworzenie kopii zapasowej.

Odpowiedz do tematu