Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
poprawa bitmapy lub inna opcja
Autor Wiadomość
dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 7 Luty 2013, 19:20   poprawa bitmapy lub inna opcja

Witam, mam do zrobienia baner dotyczący mojego miasta. Pomysł mam taki aby wrzucić na w projekt zdjęcie miasta z lotu ptaka, niestety nie posiadam wystarczająco dobrego zdjęcia...a w zasadzie nie posiadam go w ogóle :] opcja jest taka aby zdjęcie zrobić to z google eart, widać to w załączniku, niestety moje miasto nie jest opłacone w google i jakość powiekszenia zaczyna tracić na jakości (widać na załączniku - to jest maksymalne powiekszenie, później jakośc jest jeszcze gorsza.) czy jest jakaś opcja polepszenia ostrości i dokładności tego foto?
a może znacie jakieś programy, które na zasadzie google eart robią takie zblizenia? i czy da radę to zrobić na zasadzie print skrina ?!

Wielkość mojego banera to 420x100cm, będzie wisiał 3m nad głowami ludzi przy samym chodniku... więc zależy troche na jakości,
Pozdrawiammmmm

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 7 Luty 2013, 20:59   

znaczy google erath to skopana aplikacja, google maps jest lepsze http://maps.google.com/ma...isc&ct=api_logo

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 7 Luty 2013, 21:31   

mam wrażenie ze to jest to samo...

Struna 
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X8
Wysłany: 7 Luty 2013, 21:40   

Przede wszystkim, to Google Earth służy do czego innego niż Google Maps, więc nie ma co mówić, która jest lepsza ;)
Po drugie, są to raczej te same mapy/zdjęcia, więc nie wiem co za różnica.
Po trzecie, to z tego co wiem, to zdjęcia te są chronione prawami autorskimi i nie bardzo można je używać na swoich reklamach. Przynajmniej tak mówili na jakimś spotkaniu o ochronie praw intelektualnych, poruszając temat używania map/zdjęć na ulotkach/wizytówkach w ramach "oznaczania dojazdu do firmy" ;)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 7 Luty 2013, 21:52   

hym,a na tej stronce był,ja tam widziałem zdjęcia Wolsztyna z lotu ptaka http://www.skyscrapercity...=265790&page=18

takietam 
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Wysłany: 7 Luty 2013, 22:19   

Poszukaj w zasobach WZGIK w Poznaniu, powinni mieć w miarę aktualne zdjęcia lotnicze do ortofotomapy. Spróbuj tez w starostwie w Wolsztynie, w wydziale geodezji i kartografii.
Na stronie którą podał Bidon są zdjęcia oznaczone stroną Urzędu Miejskiego - może oni udostępnią?

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 7 Luty 2013, 22:21   

tak, te zdjęcia mam, ale chodzi mi raczej inne miejsca w mieście i inna perspektywe... coś innego

kula69 

Wersja CorelDRAW: x5
Wysłany: 8 Luty 2013, 01:50   

dj_maras, a macie jakiś klub lotniarza w okolicy jeśli jest to zrobią Ci zdjęcie za parę zł

dj_maras 
Ekspert

Wysłany: 8 Luty 2013, 08:01   

klubów latających mamy sporo, od paralotniarzy, przez skoczków ze spadochronem po baloniarzy, ale sprawa jest taka ze te zdjęcia, które sobie wymarzyłem nie będzie na banerze dla obcych ludzi, baner ma być promocją mojej firmy gdzie pracuje, także nie do końca mi zależy zeby wydawać pieniądze na pożądne zdjęcia... bo baner ma wisieć jakiś miesiąc tylko...

Odpowiedz do tematu