|
Corel X6 (64) - ustawienie domyślnych wartości wymiaru |
| Autor |
Wiadomość |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 11 Luty 2013, 09:48 Corel X6 (64) - ustawienie domyślnych wartości wymiaru
|
|
|
Czy komuś się udało ? Szóstka uporczywie wraca do '' i nie potrafię już ustawić defaultowo mm. Oczywiście w narzędzia->opcje->przybornik->wymiary(narzedzie) ustawienie jednostki na mm że tak kolokwialnie powiem gówno daje. Potrafi ktoś zmusić ten program do działania, bo im dłużej na nim pracuję tym bardziej się okazuje, że to jeden wielki bug. W zanadrzu mam kolejne błędy do opisania.
pozdrawiam
s. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 10:44
|
|
|
| Spróbuj otworzyć menu Narzędzia, w nim Opcje, rozwinąć drzewo Dokument a w nim Linijki. Tam zmień Jednostki miary. I nie narzekaj. Od narzekania na Corela ja tu jestem. |
|
|
|
 |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 11 Luty 2013, 11:04
|
|
|
| Linijki to od początku są w milimetrach. Nie działa. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 11:34
|
|
|
| Masz goły program czy z paczkami serwisowymi? Goły nie potrafi nawet otwierać niektórych dopiero co zapisanych dokumentów. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 12:47
|
|
|
więc tak
Narzędzia-Opcje_Obszar roboczy-Ogólne-zaznaczasz-Pokaż okno dialogowe nowy dokument,no i wyłączasz corela,odpalasz corela pokaze ci się okno no i w tym oknie zmień na milimetry i będzie od tej pory w milimetrach,potem możesz zrobić odwrotnie jesli nie chcesz żeby okno ci się pokazywało,ale zawsze w tedy będzie już otwierane w milimetrach,jęsli będziesz chciał zmienić no to trza będzie robić jak napisałem wyżej |
|
|
|
 |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 11 Luty 2013, 14:22
|
|
|
| Nie działa. Mam wrażenie, jakbyście tego nie sprawdzali albo mieli wcześniejsze wersje. Wcześniej pracowałem na X4 i była to dobra i stabilna wersja. Z X6 mam masę problemów. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 14:25
|
|
|
| no ja mam x6 i sprawdzałem i działa,a wogle to na jakiej wersji pracujesz polskiej czy angielskiej |
|
|
|
 |
Struna
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X8
Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 14:29
|
|
|
| U mnie również działa bez problemu zapamiętywanie jednostek. Pamiętam, że na początku po instalacji też miałem ", jednak zmieniłem i bez problemu zapamiętał. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 14:59
|
|
|
może być tak że niechce podmienić szablonu,więc trzeba zrobić tak ,
Centrum akcji-stona główna centrum akcji-opcje folderów-widok-i zaznacz "pokaż ukryte pliki i foldery" no i pozamykaj wszytko,teraz druga akcja hakowania
menu start-User-AppData-Roaming-Corel-CorelDraw-Draw i tutaj wypiernicz plik CORELDRW.CDT(znaczy mozesz go gdzies przenieść jako kopie w razie co), no i teraz pozamukaj wszystko,odpal corela i utwórz sobie nowy szablon programu i powinno być po kłopocie |
|
|
|
 |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 11 Luty 2013, 15:10
|
|
|
| Udało się w inny sposób. Uruchomić czystą stronę, użyć narzędzia wymiarowania (bez rysowania tylko wcisnąć narzędzie) i z belki ustawić potrzebną jednostkę. Wyskoczy okno czy dana jednostka ma być przypisana do narzędzia wymiar. Potwierdziłem, dla pewności jeszcze zapisałem opcje w "dokument" i działa. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Luty 2013, 15:45
|
|
|
| no widzisz kolego,nie napisałeś że coś kliknąłeś i się posypało,niepotrzebnie szukałem pliku szablonu,ale może komuś się przyda,ale kończąc to musze powiedzieć że corel w twoim przypadku zachował się wzorowo,zapamiętywał szablon programu wręcz perfekcyjnie,więc tutaj nie zabardzo można mieć co do corela pretensje,ale napisz jeszcze o jakiś bugach czy kłopotach,to wspolnie będziem rozwiązywać,napewno komuś się przyda,pozdrawiam bidon 184 |
|
|
|
 |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 12 Luty 2013, 08:29
|
|
|
Dziękuję za pomoc. W ten sposób naprawiałem sobie czwórkę jak mi się totalnie posypała :D
W następnym temacie eksport do jpg-a ;) |
|
|
|
 |
|
|