Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o sprawdzenie pliku
Autor Wiadomość
F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 19 Luty 2013, 09:55   Prośba o sprawdzenie pliku

Mam prośbę o sprawdzenie.
Zawsze zawiesza mi się program jak chcę wrzucić do niego ten plik. Załączam go tu wam. Moglibyście sprawdzić jak jest u Was?

Muszę robić już takie jaja, że tworzę PRINT SCREENA z obrazka jaki otwarłem w przeglądarce zdjęć i dopiero takie coś wrzucam.

Próbowałem bezpośrednio imprtować - zwis
Najpierw do PP a potem do DRAWA - zwis
nawet próbowałem wyciąc w PP, zapisać do formatu PNG (eksportować jako nowy plik) i ten potem wciągnąć do DRAWA - zwis

to samo co wyżej na wersji X4 i X5 - zwis
to samo co wyżej na Windoesie XP i Windopwsie 7 64bit - zwis

Ten plik jest jakiś OPĘTANY?

No za cholere się nie da. I tracę czas ZAWSZE na takich pierdołach. Mam ochotę tym wszystkim rzucić w bok.

fit_mix_brokulowy.jpg
to
Pobierz Plik ściągnięto 210 raz(y) 277.97 KB

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 19 Luty 2013, 10:05   

Chyba musisz święconą wodą potraktować swój komputer. Najwyraźniej nie jest wegetarianinem.

Fix brokułowy

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy
Wysłany: 19 Luty 2013, 10:07   

U mnie importuje bez problemu do PP i DRAW x5

F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wysłany: 19 Luty 2013, 11:12   

No ale jak to jest możliwe, że u mnie to NIE DZIAŁĄ na dwóch różnych wersjach oprogramowania i dodatkowo na DWÓCH RÓŻNYCH systemach w tym samym komputerze?

Przecież to nie ma sensu abym w ogóle pracował. Nie mogę w ten sposób importować co dziesiątego zdjęcia, tracę CZAS na takie pierdoły!

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Luty 2013, 15:13   

u mnie tez bez problemu importuje,ale problem może wynikać z pliku exif,tam jest namieszane troche z tego kodu wynika id='W5M0MpCehiHzreSzNTczkc9d' ,ze to jakieś adobe photoshop elements i dalej jakies parametry są,to może kiełbasić program,ja na twoim miejscu poprostu zapisał bym to jeszcze raz w pierwszym lepszym programie do jpeg i będzie moim zdanie po klopocie

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 19 Luty 2013, 15:43   

F-Głowy napisał/a:
na dwóch różnych wersjach oprogramowania i dodatkowo na DWÓCH RÓŻNYCH systemach w tym samym komputerze

F - wydaje mi się, ze sam dałeś sobie odpowiedź - bajzel na kompie. Tegraf podał lekkie rozwiązanie, ale nieco eteryczne. Ja polecałbym zdecydować się na jeden system i format/reinstall programów. Ktoś kiedyś na forum pisał, jak zachowują się kompy po instalacji miliona aplikacji i kto ile ma u siebie syfu - włączając w to mnie, bo domowy komp jest zapier... niczym piwnica na węgiel i profilaktycznie czyszczę go (formatuję) raz na pół roku-rok. Chociaż muszę powiedzieć, że mój firmowy komp ma tylko to co potrzeba - programy graficzne (Corel i Adobe) + program pocztowy i tyle.

Jak widać, że wbrew obiegowej opinii, od nadmiaru głowa może boleć ;-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Luty 2013, 16:07   

no tutaj się nie zgodze,ilosc programów nie ma znaczenia,znaczenie ma czystośc zostawiona po deinstalacji co poniektórych,systemów też mozna mieć do bolu,na jednym dysku 64 bity na drugim 32 bity a na trzecim moze sobie być xp,to nie ma nic do rzeczy,problem może wystąpić w tedy gdy wywli się boot,w tedy narzędzie naprawy systemu zarząda płyty i naprawi system który jako pierwszy jest nagrany na płycie,więc najważniejsze moim zdaniem i nie tylko ,mieć na kompie program do optymalizacji i program do usuwania,np tune up i revo unistaler,te dwa programiki zapewniaja błogośc i bezkolizyjnośc przy pracy z kompem :-)

Cysorz 

Wysłany: 19 Luty 2013, 19:55   

Ma - i to bardzo duże, jeżeli takowe programy instalują/doinstalowują swoje biblioteki w folderach systemowych. Czasami jeden głupi programik potrafi zdeorganizować cały system. Zresztą po co daleko szukać - gdzieś na FG Corela jest (był? - bo nie potrafię go znaleźć) topic który opisuje co się dzieje, jeżeli pierwszy był zainstalowany bodajże pakiet Corel 12 a później 9 - oba "szlag trafia"...

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 19 Luty 2013, 20:04   

Corel wywraca się z wielu przyczyn, w większości niezbadanych. U mnie praktycznie zawsze "przestaje odpowiadać" jak kliknę prawym klawiszem na przystrzyżonej bitmapie. Dlaczego? Bo tak. Czy to wina Corela? Nie do końca, bo winę ponosi także Microsoft pozwalając programom grzebać w ustawieniach systemowych i modyfikować systemowe pliki. Wystarczy, że jakaś łata taki plik zmieni i już programy które z niego korzystają zaczynają wierzgać. Mieliśmy ostatnio tego przykład gdy MS załatał "krytyczną" dziurę w obsłudze czcionek OT. Jak w ogóle to może być stabilne, jeśli Corel wypuszcza łaty dopiero wtedy, gdy się z programu korzystać nie da, a Microsoft co miesiąc?

F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wysłany: 19 Luty 2013, 21:02   

Tylko problem polega na tym że mam bardzo dużo plików z którymi występuje taki problem (ten plik to był tylko przykład, jest to jedna rzecz z wielu). Jak sobie zapiszę do JPGa to wtedy mogę zaimportować ale traće na takie rzeczy 2x więcej czasu. Gdy pracuję na przykład na 80 takich plikach to wykonuję dodatkowych 80 czynności. 160 zamiast 80. A to już ma naprawdę wielkie znaczenie.

Nie widzę nic złego w posiadaniu 2-ch systemów. Jak niby może to negatywnie wpływać?

Odpowiedz do tematu