|
CorelDRAW X5 nie chce się otworzyć |
| Autor |
Wiadomość |
joker-media
Początkujący joker

Wersja CorelDRAW: x5
|
Wysłany: 30 Marzec 2013, 13:39 CorelDRAW X5 nie chce się otworzyć
|
|
|
| Używam CorelDRAW X5 od ponad roku i nagle kilka dni temu zawiesił się. Po restarcie systemu win7 corel przestał uruchamiać się. Po kliknięciu na ikonę program zaczyna się ładować ale zawiesza się przy ładowaniu ustawień użytkownika. Próba zamknięcia daje komunikat że program nie odpowiada, system windows nie może uruchomić programu. Odinstalowałem program i na nowo zainstalowałem z oryginalnej płyty ale problem pozostał. Nie wiem co mam robić dalej. Proszę o porady. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Marzec 2013, 13:56
|
|
|
| F8 i uruchom program,ja bym jeszcz CCleanerem wyczyscił kompa |
|
|
|
 |
joker-media
Początkujący joker

|
Wysłany: 30 Marzec 2013, 14:36
|
|
|
| Robiłem F8 przy starcie i przywracałem ustawienia fabryczne ale to nic nie daje oraz czyściłem CCleanerem też bez skutku. Nawet przywracałem system sprzed jakiejś aktualizacji kiedy corel działał dobrze i też bez skutku. Problem dotyczy tylko coreladraw i cotelaphoto, pozostałe programy z grupy corela uruchamiają się poprawnie. Robiłem też naprawianie corela z płyty i też bez skutku. Dochodzi do ładowania ustawień użtkownika i zawiesza się. |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 30 Marzec 2013, 14:48
|
|
|
| Spróbuj założyć nowe konto użytkownika w Windows, zaloguj się na nie i sprawdź, czy się Corel uruchamia. |
|
|
|
 |
joker-media
Początkujący joker

|
Wysłany: 5 Kwiecień 2013, 12:46
|
|
|
| Dzięki za pomoc!!! Nowe konto użytkownika pomogło, corel uruchomił się i działa dobrze. Na starym koncie dalej nie chodzi ale to już nie jest używane. Dodatkowo sciągnął sobie aktualizację SP3. |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 5 Kwiecień 2013, 13:41
|
|
|
To teraz zaloguj się ponownie na stare konto (lub jako Administrator), włącz w Windows pokazywanie plików ukrytych https://eu.battle.net/support/pl/article/pokaz-ukryte-pliki-i-foldery-pc i poszukaj katalogu:
C:\Users\Konto\AppData\Roaming\Corel
gdzie "Users" to mogą być "Użytkownicy", a "Konto" to nazwa felernego konta. Najlepiej ten folder (Corel) usuń i spróbuj uruchomić Corela ponownie. |
|
|
|
 |
|
|