Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o pomoc - sztandar
Autor Wiadomość
Ratt92
Początkujący

Wysłany: 4 Kwiecień 2013, 11:41   Prośba o pomoc - sztandar

Witam,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc w wykonaniu projektu sztandaru (najlepiej w grafice wektorowej). Zadanie przerosło me siły. Jeżeli ktoś ma odrobinę czasu wolnego i chce pomóc w tym dla nas ważnym przedsięwzięciu, to serdecznie zapraszam.

Elementy oraz wstępny zarys w załączniku.
Pozdrawiam

Sztandar.rar
Pobierz Plik ściągnięto 189 raz(y) 455.64 KB

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 4 Kwiecień 2013, 12:11   

yyy,ten sie tak spytam,ten wstępny zarys to co to jest,te zjęcie sztandaru tak??? i to miało by być tak samo tylko w wektorach,tak??czyli awers i rewers,jak rozumiem???,czy jak???

Ratt92
Początkujący

Wysłany: 4 Kwiecień 2013, 12:29   

Tak, zgadza się. Wstępny zarys przedstawia kolejność logo na sztandarze. Awers i rewers w wektorach.

s-p-i-n 

Wysłany: 4 Kwiecień 2013, 12:35   

Tu masz sztandar w wektorach, wystarczy tylko czwórki wywalić i wstawić odpowiednie herby i masz całość w 5 minut http://pl.wikipedia.org/w...=20091111151604

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 4 Kwiecień 2013, 13:40   

w 10 minut to ewentualnie można przygotować ten sztandar w innym programie żeby corel go wogle otworzył :-D ,troche przesadziłeś s-p-i-n :-P ,a ja mam takie pytanie ,co to za orzeł w tym medalu uniwersytetu :roll:

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 4 Kwiecień 2013, 21:31   

no dobrze,ja szukajac po necie ,stwierdziłem,.zę należy zrobić wektorowo, Korpus Ochrony Pogranicza ,szacun dla tej formacji :poklon ,mam nadzieje że ktoś mi pomoże,bo narazie mam środek zrobiony :mrgreen:

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 5 Kwiecień 2013, 01:15   

troszku mnie zdrowia kosztowało żeby zrobić w corelu odznake Korpusu Ochrony Pogranicza ,ale dałem rade,w pliku cdr12,cdr16,eps,pdf,svg,png
PS: musiałem to robić w corelu,poniewaz corel coś nie chce łykać niektorych gradienów,naprawde szacun dla ludzi ktorzy tym programem muszą pracować na codzień,mozna się zaklikać na śmierc :-P ,no ale to pewnie kwestia przyzwyczjenia ;-)
Ostatnio zmieniony przez bidon184 6 Kwiecień 2013, 01:23, w całości zmieniany 1 raz  

Ratt92
Początkujący

Wysłany: 5 Kwiecień 2013, 09:58   

Wow, genialnie się prezentuje. Pełen szacun.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 5 Kwiecień 2013, 14:46   

to ciesze się że się podoba,a tego orła z medialionu uniwersytety możesz załatwić??,bo ja nawet nie wiem co to za orzeł,chyba że inny może być,bo rysować od początku to pewnie z 2 godziny by zajęło :lol:

gonia 
Profesjonalista
gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy
Wysłany: 5 Kwiecień 2013, 15:43   

Dobra robota Bidon, tylko malutka uwaga, chyba powinno być ZA SŁUŻBĘ (literka Ę) GRANICZNĄ, ale o godz. 2.15, to i tak pełne uznanie :poklon
pozdrawiam

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 6 Kwiecień 2013, 01:28   

okurcze :shock: faktycznie :oops: dzięki Gonia.Czyli trza poprawić,i tak żem zrobił,usunąłem tamten plik i daje poprawiony,dodałem też ornat u góry,i od razu wrzucam sztandar rewers,w plikach cdr9,cdr16,eps,svg,pdf

poprawiony Korpus Ochrony Pogranicza

Link

http://hostuje.net/file.p...5c5e93ad748daba

Sztandar Rewers

Link

http://hostuje.net/file.p...0b69d46d09f5497

chezare 

Wysłany: 6 Kwiecień 2013, 02:56   

Dorzucę cegiełkę i będzie wszystko :-)

Napisy są inną czcionką, ale w czcionkach specjalizuje się Bidon :-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 6 Kwiecień 2013, 13:30   

Genialnie Chezare :-D dzięki za pomoc :-D ,więc ja tylko wrzucam ostatni etap i zakończone :lol:

Sztandar Awers

Link

http://hostuje.net/file.p...6ee56fd4861bebe

chezare 

Wysłany: 6 Kwiecień 2013, 22:40   

Będzie cool jak obrócisz KUL :-)

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 7 Kwiecień 2013, 00:19   

o ludzie :-D ,zawsze jakiegoś babola musze odwalić :-P ,ale może,tak może zostać :-P ,tym bardziej że mądrzy programiści corela,opracowali taki patent ,że jak się rozgrupuje to wszystko na raz,niw wiem po co dali funkcje rozgrupuj wszystko skoro rozgrupuj robi dokładnie to samo :evil: ,,autor tematu się nie zgłasza więc może sam sobie poradzi :lol: ,trza poprostu usunąc ten obiekt i dać nowy :-)

chezare 

Wysłany: 7 Kwiecień 2013, 01:38   

Może tak być Bidon, że się napracowałeś na próżno :-)
Rozdziel grupę i rozdziel wszystkie grupy to nie to samo.
Rozdziel grupę, rozdziela grupę ale nie rozdziela tego co w tej grupie było zgrupowane, rozdziel wszystkie grupy rozdziela wszystko.

Ratt92
Początkujący

Wysłany: 7 Kwiecień 2013, 10:30   

Panowie.
Ogromne podziękowania i ukłony w Waszą stronę. Za poświęcenie czasu i chęci. Dla nas jako organizacji, która utrzymuje się z własnych środków (nikt nie pobiera żadnych pieniędzy) to wiele znaczy. Pasja i zapał który został włożony w tą pracę jest taki sam, z którą my Legioniści wykonujemy swoje obowiązki.
Pozdrawiam!

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 7 Kwiecień 2013, 15:32   

a prosze ,czyli jest gitarrka :-D

Odpowiedz do tematu