Corel Videostudio Pro x4 - Wyłaczanie/Zawieszanie - Filtr |
Autor |
Wiadomość |
Kel
Początkujący Pro Corel
|
Wysłany: 29 Lipiec 2011, 21:19 Corel Videostudio Pro x4 - Wyłaczanie/Zawieszanie - Filtr
|
|
|
Potrzebuje Pomocy. Otóż posiadam program Corel Videostudio Pro x4. Wszystko, fajnie. Zacząłem se przerabiać filmik, z ujęciami gry w którą obecnie gram. Wszedłem w filtry-> Pogrubienie,Przybliżenie. I tu się wszystko zaczeło. Gdy w ten filtr wszedłem(tzn. użyłem na pewnym odcinku) zaczął mi się wieszać program a czasami wyłanczać. Robiłem to na 2 komputerach(mój i laptopie ojca), i nadal to samo. Ściągnąłem Videostudio Pro x3 i nadal ten sam błąd występuje. Wyskakuje mi błąd drwtsn32.exe. W win32 usunąłem to, lecz wtedy zamiast zacinać się, program wyłącza się natychmiast. Czy to wina komputera, internetu, zapory czy whatever !! Pomóżcie mi, bo chce dalej edytować filmik. |
|
|
|
|
andzi
Początkujący andzi
|
Wysłany: 28 Grudzień 2011, 01:05
|
|
|
Trzeba zmienić w programie język, np. na angielski. Problem w tym, że nie program nie oferuje nam takiej możliwości. Wpadłem na może trochę głupi, ale skuteczny pomysł. Wchodzimy do folderu z zainstalowanym programem i usuwamy folder "PL-pl". U mnie pomogło ;) |
|
|
|
|
jam
Początkujący
|
Wysłany: 19 Marzec 2013, 21:57
|
|
|
Prawdopodobnie chodzi Ci o filtr "Przesunięcie i powiększenie video" po użyciu którego polska wersja Video Studio Pro X4 zawiesza się.
Należy otworzyć plik: uvTWTranslateData.dat
w katalogu: C:\Program Files (x86)\Corel\Corel VideoStudio Pro X4\pl-PL\Ulead.dat
za pomocą np notatnika i zamienić wpis "Video Pan and Zoom=Przesunięcie i powiększenie video" na np. "Video Pan and Zoom=Przesunięcie i powiększenie". Ogólnie rzecz biorąc polskie tłumaczenie nie może przekraczać 31 znaków (wraz ze spacjami).
Mnie ten zabieg pomógł.
pozdrawiam |
|
|
|
|
Ted
Początkujący
|
Wysłany: 1 Maj 2013, 21:20
|
|
|
Zastosowałem sposób kol. jam do Video Studio Pro X5 PL i też pomogło , filtr "Przesunięcie i powieszenie video" działa bezbłędnie .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|