|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Rysunek w 100% czarno - biały bez odcieni szarości |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr173
Początkujący 173

Wersja CorelDRAW: X6
Wiek: 67 Dołączył: 27 Lis 2012 Posty: 11 Skąd: Izabelin-Dziekanówek
|
Wysłany: 1 Maj 2013, 13:09
|
|
|
wracam do żródeł pomocy
podobny temat z X6 - przygotowanie materiału dla firmy wykonującej diapozytywy.
Po wykonaniu maski zaznaczam cały rysunek, "grupuję" i jak zwykle wciskam Efekty-Transformacje-Dopełnienie - a tu nic. Poprzednio robiłem i wszystko "działało". W telefonicznej rozmowie z "pomocą" corelowską z Wrocławia dowiedziałem się, żebym sobie odinstalował i zainstalował, później przy uruchamianiu wcisnął jakiś z klawiszy F (nie pamiętam teraz który) i funkcja Dopełnienie działała. Zrobiłem następną pracę, działała. Teraz miałem terminową pracę i funkacja Dopełnienie nie działa. Odinstalowałem oprogramowanie, zainstalowałem ponownie, zainstalowałem również uzupełnienia w sugerowanej kolejności (najpierw .1, później .3) i nadal nic. Termin mi już minął, ale następnej pracy nie chciał bym stracić.
Jestem przekonany, że chodzi o coś prostego, no ale w skomplikownych oprogramowaniach to właśnie jest najtrudniejsze. Mam nadzieję, że ktoś wcześniej spotkał się z brakiem reakcji na polecenie Dopełnienie. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Maj 2013, 14:44
|
|
|
| chodzi o przycisk F8,kliknij raz na ikone programu wciśnij F8 i odpal program,to co ci poradził konsultant to najgorsza rzecz jaką mógł doradzić,nigdy nie odinstalowuje się programu tylko dlatego że jakas funkcja nagle przestała działac,najpierw trza powrocic do ustawień fabrycznych lub za pomocą instalatora naprawić,odinstalowanie i ponowna instalacja w takiej sytuacji moze totalnie zbugować program,ponieważ instalator widząc pozostawione pliki,nie nadpisze ich,tylko je zostawi sądząc że nastąpiło przywrócenie systemu,czyli jesli jakis plik był przyczyną bugu,to i tak ten plik został,jednym słowem kicha,totalny palant z tego konsultanta,weż narazie zrób tym F8,powinno pomóc,a jesli nie to pobiez sobie revo unistaler,odinstaluj nim program, |
|
|
|
 |
Piotr173
Początkujący 173

|
Wysłany: 1 Maj 2013, 20:03
|
|
|
z F8 nic nie pomogło, nawet w nowo tworzonym pliku ta funkcja nie działa.
Odinstalowując - tak jak sugerowałeś - mogę stracić rysunki w Corelu? |
|
|
|
 |
Piotr173
Początkujący 173

|
Wysłany: 5 Maj 2013, 18:36
|
|
|
| bidon184 napisał/a: | | ...,a jesli nie to pobiez sobie revo unistaler,odinstaluj nim program, |
dziękuję za podpowiedź
zainstalowałem sobie program, odinstalowałem Corela za pomocą revo unistaller'a 1.94, zainstalowałem, otworzyłem nowy plik, narysowałem prostą figurę (czerń i biel), "zgrupowałem", następnie dotarłem do funkcji Dopełnienie i nic. Okienko jest podświetlone tak, jak innych funkcji działających, ale żadnej reakcji.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Praktycznie jestem ugotowany. |
|
|
|
 |
Piotr173
Początkujący 173

|
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 09:55
|
|
|
złożyłem reklamację z prośbą o potwierdzenie otrzymania, nie otrzymałem potwierdzenia, telefonicznie (Wrocław) dowiedziałem się, że moja reklamacja jest zarejestrowana i czeka w kolejce. Po kilku tygodniach komputer mój zadał mi pytanie, czy ma zainstalować aktualizację.
Działa, za pierwszym razem funkcja zadziałała. Brakowało mi pewnego słowa i informacji "kiedy", 1,5 tygodnia niepotrzebnej "walki" i jeżdżenia z plikami do obróbki. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 12:23
|
|
|
| Problemem jest sytuacja, gdy użytkownik walczy z błędem programu. Często tak jest, że wydaje się, że jakaś funkcja działała. Tyle, że działała w innej wersji. Niestety, propozycja, by w jednym miejscu opisać błędy programu po to, by użytkownicy nie tracili czasu na kopanie się z koniem i walkę z wiatrakami nie zyskała aprobaty. Jedna z podstawowych rad udzielanych na wielu forach brzmi bowiem "U mnie działa". W domyśle użytkownik, który napotkał problem jest idiotą i nie umie obsługiwać komputera. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|