|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Corel to kpina |
| Autor |
Wiadomość |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Maj 2013, 15:45
|
|
|
ja nie porownuje autocada z blenderem ja miałem na mysli autodesk,3dmax itd ,autocad jako program inżynieryjny,jest bbezkonkurencyjny,pomijając oczywiście Catia itd |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 26 Maj 2013, 15:52
|
|
|
| Cytat: | | Jakby mocno dostali po kieszeni z czasem by zmiękli. Nie ma lepszego lekarstwa na takie zapędy jak ostry bojkot. |
To prawda. Z tym, że mocno po kieszeni dostaje też bojkotujący. Pytanie, kto wytrzyma dłużej.
Dla mnie chmura i subskrypcja jest interesującym rozwiązaniem. Nic nie poradzę. |
|
|
|
 |
advein
Doradca

Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 103 Skąd: internet
|
Wysłany: 26 Maj 2013, 16:07
|
|
|
| tegraf napisał/a: | | To prawda. Z tym, że mocno po kieszeni dostaje też bojkotujący. Pytanie, kto wytrzyma dłużej. |
Ci którzy posiadają wcześniejsze pudełkowe wydania programów. Bardzo często zdarza się, że na Photoshop 7 ludzie pracują po 10 lat, tak samo na innych programach, i nie mają zamiaru zrezygnować, chyba, że przeskok pomiędzy programami będzie tak duży lub wystąpią inne czynniki które ich zmuszą do tego.
| tegraf napisał/a: | | Dla mnie chmura i subskrypcja jest interesującym rozwiązaniem. Nic nie poradzę. |
Dla mnie nie jest, ponieważ nie chcę być niewolnikiem ograniczeń, jest to dobre rozwiązanie na chwilę w pewnych sytuacjach ale nie na całe życie. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Maj 2013, 16:16
|
|
|
W grę może wchodzić jedynie zmowa producentów software'u i hardware'u. Bo kto będzie chciał przejść na chmurę, to przejdzie. Natomiast nie ma siły, która zmusi kogokolwiek żeby przesiadł się na chmurę. Będzie korzystał z ostatniej wersji pudełkowej tak długo, jak się da. Przypomnę, że dawniej nie było oprogramowania, a ludzie projektowali domy, samoloty, plakaty, napisy itp. A pazerni producenci wkrótce zapewne przejdą na inny rodzaj opłaty, wzorowany na tantiemach — korzystasz z naszego programu to płać nam za każde jego wykorzystanie komercyjne, jak się dziś płaci twórcom.
Adobe Air jest wspierane przez nasze Ministerstwo Finansów... |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Maj 2013, 16:46
|
|
|
no tak ,wiadomo że pazernośc tych firm nie zna granic,i tu masz racje ciekawe kiedy wymyślą tantiemy ja tylko czekam kiedy ktos z tych firm wpadnie na pomysł żeby płacić za elektron wykorzystany w ich interfeisie moc płynie społ;eczeństwo upada,ale to się zmieni,bo w koncu nie będzie komu płacić |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Maj 2013, 14:24
|
|
|
Niewątpliwie najbardziej fascynująca jest w Corelu niespotykana chyba nigdzie indziej funkcja wyłączająca ni stąd ni zowąd niektóre funkcje. Na przykład tekst akapitowy. Poczuwszy potrzebę znalezienia jakiegoś słowa wchodzimy w menu Edycja i... funkcja Znajdź tekst i Znajdź i zamień tekst są niedostępne.
Zamiast wieszać psy na twórcach, resetować program, reinstalować Windows bądź rzucać mięsem wystarczy obok narysować pustą ramkę tekstu akapitowego, żeby funkcja znowu była dostępna. Po znalezieniu tego co trzeba wystarczy usunąć pustą ramkę, a obie funkcje znowu będą niedostępne. Corel to potęga za przystępną cenę.
Wersja w chmurze zostanie wyposażona w takie cudeńka, że użytkownikom kapcie pospadają. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 27 Maj 2013, 16:22
|
|
|
| Czasem pomaga uderzenie (proszę nie brać dosłownie i robić to z umiarem) kilkukrotne w klawisz spacji . |
|
|
|
 |
advein
Doradca

|
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2013, 16:41
|
|
|
| Wątpiących w co? Jeśli to wszystko można zrobić w Photo Paincie to po co został użyty Softener (1:49)? |
|
|
|
 |
advein
Doradca

|
Wysłany: 2 Czerwiec 2013, 17:32
|
|
|
| Chciałem przez ten filmik pokazać, że jeśli ktoś ma pasję, może wiele rzeczy wykonać bardzo dobrych wykorzystując photo-paint, tutaj mowa o zamierzchłej wersji X3. A nie chciałem powiedzieć, że wszystko, można zrobić w photo-paint bo od tego jest painter. |
|
|
|
 |
advein
Doradca

|
Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 14:47
|
|
|
| Cytat: | Jakie są Twoje najważniejsze osiągnięcia?
W ciągu 20 lat stworzyliśmy z żoną ponad 5000 projektów, co daje średnio jeden projekt graficzny dziennie. Są to głównie materiały drukowane, takie jak broszury, ulotki, publikacje firmowe, projekty dla domów mediowych, projekty opakowań, materiały sprzedażowe, standy itp. Jakieś siedem, osiem lat temu otrzymałem zlecenie opracowania książki zawierającej 1200 stron. Był to podręcznik medyczny dla wojskowej akademii medycznej w Pune. Uwzględniając termin realizacji, zdecydowałem się skorzystać z programu CorelDRAW. W tej aplikacji czułem się najlepiej. Dzięki temu książka została zrealizowana terminowo, a jej projekt okazał się wyśmienity. Dzień, w którym skończyłem nad nią pracę, był dla mnie szczególny.
http://www.corel.com/stat...AnandDixit.html |
Ciekawe |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 20:12
|
|
|
| advein napisał/a: | | Jakieś siedem, osiem lat temu otrzymałem zlecenie opracowania książki zawierającej 1200 stron. |
Mam nadzieję, że nie ukończył jej dopiero teraz. |
|
|
|
 |
advein
Doradca

|
Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 20:15
|
|
|
| tegraf napisał/a: | | Mam nadzieję, że nie ukończył jej dopiero teraz. |
No właśnie ile w tym prawdy, to nie jest 200 stron, to nie jest 400, a 1200. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Czerwiec 2013, 21:22
|
|
|
Dlaczego niemożliwe? Na każdej stronie kilkanaście słów i obrazek? Możliwe. | Cytat: | | W sierpniu 2007 roku otrzymałem list z zaproszeniem do udziału w światowym forum testerów wersji beta produktów firmy Corel Corporation. To była dla mnie kolejna szczególna chwila. Dziś udzielam wywiadu jako artysta z grupy Corel Masters — to dla mnie kolejne specjalne wyróżnienie. | Pogratulować. Tyle błędów ile mają przetestowane przez tego pana wersje Corela nie mają chyba wszystkie ostatnio wydane produkty Microsoftu razem wzięte. Żeby zobaczyć wiszącą dziewiątkę, czy nawet trzynastkę (po połataniu) trzeba było się nieźle nabiedzić, tak X5 i X6 wieszają się często i chętnie.
Ale w tym co mówi jest ziarno prawdy. Gdyby program się nie wieszał, nie krzaczył, a wszystko działało jak należy robił by kilka projektów dziennie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|