|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
blad w eksportcie z cpt do psd |
Autor |
Wiadomość |
mayyer
Początkujący
Wersja CorelDRAW: x6
|
Wysłany: 10 Lipiec 2013, 16:41 blad w eksportcie z cpt do psd
|
|
|
Witam,
zna ktos moze sposob na ominiecie problemu z eksportem plikow cpt do psd, bez zamiany tresci na obiekty?
Problem wystepuje podczas eksportu pliku cpt do psd (proba zapisz jako dziala tak samo), pokazuje sie pasek postepu, po czym wyskakuje blad ktorego komunikatu nie da sie odczytac, albo po prostu go nie ma. Doszedlem do tego, ze przyczyna bledu jest tresc, ktora dopiero po przeksztalceniu w obiekt umozliwia zapisanie do psd, jest to jednak uciazliwe rozwiazanie, poniewaz w PS nie mozna edytowac tresci, ktora musiala zostac zamieniona na obiekt.
W tym momencie musze sobie radzic w ten sposob, ze odpalam starsza wersje programu x3 i tam eksportuje do psd, ale to rozwiazanie z kolei wywala mi wszystkie grupy co tez nie nalezy do przyjemnych.
Z gory dziekuje za pomoc, szukalem na forum podobnego watku, ale nie znalazlem. |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lipiec 2013, 17:04
|
|
|
hym,no ja to sprawdziłem,wszystko w PP jest obiektem,i komunikaty mogą być takie Maski nie zostaną zapisane i drugi dosc długi w skrocie chodzi o to żeby zamienić forme dynamiczną na obiekty żeby zachować zgodnosc,w skrocie pewnie chodzi o to że np cien nalezy zamienic na obiekt przed zapisem do psd itd,itd,taki urok widocznie x6 jest,natomiast jak to się zrobi to w PS masz osobne obiekty i mozna z nimi robić co się chce |
|
|
|
|
mayyer
Początkujący
|
Wysłany: 10 Lipiec 2013, 17:18
|
|
|
Ten pierwszy komunikat widze, drugi z bledem sie nie wyswietla chodzi napewno o czcionki, bo po ich zamianie na obiekty eksportuje bez problemu (obiekty w tym znaczeniu rozumiem jako zamieniony tekst, ktory wczesniej byl edytowalny za pomoca narzedzi do edycji tekstu ;))
ponizej wklejam link do filmiku z bledem ktory wyskakuje jak nie zamienie tresci na obiekty.
http://screencast.com/t/NSpUWzrwk |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lipiec 2013, 17:34
|
|
|
jesli chodzi o tekst to też jest wszystko u mnie git,komunikat sie pojawia klikam ok otwieram w Ps i mam komunikat Niektóre warstwy tekstowe mogą potrzebować uaktualnienia zanim zostaną użyte jako wynikowe dane wektorowe,klikam uaktualnij i mam tekst edytowalny,coś z twoim PP jest nie tak,może nie pisz w nazwie pliku blblbee.psd tylko blblbee rozszerzenie program sam dopisze,moze to jest przyczyna że ci buguje |
|
|
|
|
mayyer
Początkujący
|
Wysłany: 10 Lipiec 2013, 18:26
|
|
|
To ja juz nie wiem, pewnie zostaje reinstall systemu, bo reinstall corela nie pomogl :/ a rada z rozszerzeniem, niestety tez nie pomogla. Dzieki za checi, bede musial w wolnej chwili pomyslec zeby postawic wsio na nowo i zobacze wtedy czy problem zniknie.
Pzdr |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|