Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukanie txt użytego w pliku
Autor Wiadomość
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Wysłany: 8 Sierpień 2013, 16:21   

chezare napisał/a:
Kolega Cyklop najpierw nie widział w 7 opcji przeszukiwania tekstu wewnątrz plików.
Podobno jest. XP podobno teksty i to z polskimi znakami znajduje mu tak szybko, że nawet nie zdążył podnieść filiżanki z kawą.
Ja mam Windowsa XP Profesional z SP3 i za przeproszeniem dupa, takiego tekstu szukałem w cdr z X3 :-)

Kolego Chezare, nie "najpierw", bo ja nadal nie widze takiej opcji, a wszyscy tu raczej twierdzą, że jej nie ma.
A że w xp mi wyszukuje - załączyłem screeny (z czasami, żeby nie było). To co mam jeszcze zrobić byście uwierzyli?
Taka Bogumiła np., kobieta, a uwierzyła :mrgreen:

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 17:03   

A dlaczego miałabym nie wierzyć, skoro mówisz, że działa? Sama przecież gardłowałam przeciw tym, którzy bagatelizują zgłoszone problemy, bo u nich działa. Teraz sytuacja się odwróciła i twierdziliśmy tu zgodnie, że skoro u nas nie działa, to u Ciebie też nie ma prawa.

Niewykluczone, że instalowany w XP Corel dodawał jakiś mechanizm umożliwiający Windows wyszukiwanie w jego plikach zawartych w nich tekstów. Ciekawy byłby eksperyment polegający na wyszukaniu cdr-a w systemie XP bez Corela. Z drugiej strony u Chezare w XP nie znajduje.... Więc może jednak zainstalowałeś jakieś narzędzie i zapominałeś o nim? A może masz keyloggera i dlatego znajduje wszystko co wpisałeś? Bo na zrzucie ekranu nie widać pliku, ale datę...

Idę moczyć nogi. Podobno to wpływa korzystnie na głowę.

chezare 

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 17:30   

A kolega Bidon taką opcję widzi?

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 18:32   

bidon nie widzi bo bidon ma wyłaczone indeksowanie i inne zbędne rzeczy w kompie :-)

chezare 

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 18:35   

Zdecyduj się :-)
"w w7 Ultimate jest"

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 18:37   

Bidon robi uniki. Ta opcja jest włączona, gdy wyłączone jest indeksowanie.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 18:44   

hehe :-P :-) nie nie robie uników w ultimate jest ,ale od czasu gdy mam pewien program do optymalizacji,to powyłączałem wszystko co zaśmieca kompa w sensie pamięci,ja np jesli chce znalezc jakis plik wektorowy to kożystam z Corel Connect,ja ogólnie mam poukładane na kompie i nie potrzeba mi obciązających pamięc narzędzi windows :-)

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 18:52   

Wyszukiwanie w plikach tekstu nie obciążą pamięci. Bo działa tylko wtedy, gdy użytkownik ma kaprys czegoś poszukać.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 19:02   

obciąza obciąza bo to jest usługa a nawet jakby to była tylko aplikacja to też obciąza ponieważ jest stale w gotowości :-)

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 19:20   

Nie kłóć się. Wyszukiwanie to nie usługa. Usługą jest indeksowanie, którego nie trzeba włączać, żeby coś znaleźć.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 8 Sierpień 2013, 19:22   

ależ ja się wcale nie kłoce :-D ,w7 znajduje,ale to jest jakaś pomyłka,a co do kolegi który pisze że mu w xp pliki nawet po kompresji znajdywało,to moze kolega zapomniał że zainstalował cdr viewer,w tedy mozna se szukać czego się chce w plikach cdr

cyklop
Profesjonalista

Wysłany: 9 Sierpień 2013, 08:02   

bidon184 napisał/a:
ależ ja się wcale nie kłoce :-D ,w7 znajduje,ale to jest jakaś pomyłka,a co do kolegi który pisze że mu w xp pliki nawet po kompresji znajdywało,to moze kolega zapomniał że zainstalował cdr viewer,w tedy mozna se szukać czego się chce w plikach cdr

Kolega pisał, że się nie zna i z tego strachu przed nieznanym instaluje tylko z automatu podstawowe wersje wina i karola :mrgreen:

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 9 Sierpień 2013, 13:40   

cyklop napisał/a:
Kolega pisał, że się nie zna i z tego strachu przed nieznanym instaluje tylko z automatu podstawowe wersje wina i karola :mrgreen:
Widocznie praca z programem, który co chwilę nie wykrzacza się nie dostarcza tylu emocji.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 9 Sierpień 2013, 13:51   

cyklop napisał/a:
Kolega pisał, że się nie zna i z tego strachu przed nieznanym instaluje tylko z automatu podstawowe wersje wina i karola

To ja poproszę o rozwinięcie - co to jest "podstawa wersja wina"? Co to jest "wina"? "Karola" to się domyślam, że chodzi o jakąś wersję CorelDraw, ale też nie wiem, która jest tą "podstawową".

cyklop
Profesjonalista

Wysłany: 9 Sierpień 2013, 14:41   

(przepraszam producentów i fanów za poufałość)
Corel instaluję z legalnej płyty - standardowa instalacja + serwispaki + changeCLOL
Windows xp instalowany przez sprzedawcę komputera, nie sądzę żeby bawił sie w jakieś zmiany/usuwania/usprawniania.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 9 Sierpień 2013, 16:42   

A jaką mamy gwarancję, że płyta była legalna? Jak kosztowała mniej niż 3.000 to, jak można wyczytać na stronie Corela, jest na pewno nielegalna. Bo legalna nie może być tania.
Corel napisał/a:
W jaki sposób rozpoznac pirackie oprogramowanie?

• Sprawdzaj ceny — nie nalezy ufac obnizkom przekraczajacym 50%.
• Zwracaj uwage na jakosc opakowania — opakowanie rózniace sie od opakowan produktów oferowanych przez innych sprzedawców oraz przez producenta w witrynie internetowej najprawdopodobniej zawiera nielegalny produkt.
• Sprawdz, czy do oprogramowania dolaczona jest umowa EULA — jesli jej nie ma, oprogramowanie nie jest autentyczne.
• Skontaktuj sie z nami — w przypadku watpliwosci przeslij wiadomosc e-mail na adres nopiracy@corel.com, a my poinformujemy Cie o tym, czy wskazany sprzedawca posiada nasza autoryzacje oraz czy Twoje oprogramowanie jest legalne.

Co ciekawe dzięki burdelowi firmy płacą jak za woły, a mimo to pracują na piratach. Bo na przykład w licencji jest zapis, że z programu można korzystać tylko między 16:13 a 17:12. 30% firm płaci za utrzymanie licencji programów komputerowych, choć i tak nie mogą z nich korzystać. Tracą na tym grube pieniądze. W dodatku wiele firm jest narażonych na kary za nieopłacanie licencji. Firmy często kupują licencje "automatycznie", nie zapoznając się wcześniej z ich dokładnymi warunkami lub po prostu ich nie rozumieją. Lecz to, że czegoś nie rozumiemy, nie oznacza, że unikniemy przykrych konsekwencji. Dlatego firmy mogą być zmuszone do płacenia kar producentowi oprogramowania.

W celu zintensyfikowania ochrony własności intelektualnej, zwłaszcza amerykańskiej, licencje nie będą mogły być mniej obszerne od dziesięciotomowego Słownika języka polskiego oraz muszą być zaszyfrowane.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 9 Sierpień 2013, 16:51   

Bogumila M. napisał/a:
muszą być zaszyfrowane

Najlepiej w języku Navaho .

Odpowiedz do tematu