Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CorelDRAW 12 a etykiety
Autor Wiadomość
ssucheck 
Początkujący

Wysłany: 25 Styczeń 2008, 10:39   CorelDRAW 12 a etykiety

Wiam. Problem dotyczy CorelDRAW 12. Po Kliknieciu na "Eykieta"- "Dostosuj etykiete..." i stworzeniu wlasnej etykiety klikam na "+" na gorze podstrony, w tym momecie otwiera mi sie okno z zapisem, zapisuje pod wlasna nazwa. Po tej operacji w podstronie "Dostosuj Etykiete" widze tylko uprzednio zapisane przeze mnie nazwy etykiet. Potwierdzam "OK", jeszcze raz "OK" i... nic. Nie zostaje zmieniona etykieta na wlasna. W dodatku nigdzie po tej operacji nie moge znalesc linka do wlasnych etykiet! Czy cos zle robie? W jakim katalogu, czy podkatalogu znajde sie wczesniej stworzone i zapisane etykiety. Chce miedzy innymi stworzyc etykiete zapelniajaca cala strone A4 (margines 0,8mm). Czy to tez da sie zrealizowac? Z gory dziekuje za pomoc Slawek.

giero2 
Początkujący

Wysłany: 24 Luty 2008, 10:45   

Witam. Mam identyczny problem z etykietami. Widzę że nikt nie odpowiedział. Kiedyś w bodajże Corel9 ustawiałem etykiety bez problemu i zapisywały się na jakimś paseczku. Stare pliki Corela z ustawionymi etykietami wczytują się bez problemu. Natomiast ustawienie nowej etykiety jest nie możliwe. Może kolega już rozwiązał ten problem proszę o informację. Pozdrawiam Roman

ozo
Bywalec

Wysłany: 24 Luty 2008, 13:15   

Wyglada to tak wszystko co opisales robisz prawidłowo .zapisujesz te ustawienia (tej etykiety) poprostu jako plik corela w dowolnie wybranym przez ciebie miejscu :) po zapisaniu i otwarciu masz wszystkie parametry które ustawiles w oknie dostosowania etykiety(załącznik) które mozesz edytowac
Łącze pozdrowienia

et.JPG
Pobierz Plik ściągnięto 625 raz(y) 169.2 KB

giero2 
Początkujący

Wysłany: 24 Luty 2008, 19:11   

Ścieżka jest taka: Układ/Ustawienia strony/Etykiety-Dostosuj Etykietę/Krzyżyk/nazwa OK/. Plik gdzieś się zapisał ??, lecz nie mam możliwości wyboru miejsca, przed zatwierdzeniem /Zapisz jako-nazwa OK./ Nie mogę odnaleźć pliku i nie wiem jak przed zapisaniem mogę go skierować. Po zatwierdzeniu /Zapisz jako- OK./ przekierowany jestem ponownie na /Etykiety-Dostosuj etykietę/ tutaj przeszukałem wszystkie foldery lecz mojego pliku nie znajduję. Wiem że robię jakiś błąd i bardzo proszę o pomoc. Może na privat jakiś telefon. Pozdrawiam Roman

ozo
Bywalec

Wysłany: 25 Luty 2008, 18:16   

Aby nie mieszac w temacie to po zrobieniu wzorca etykiety, wyskakuje ci strona o formacie wlasnie tej etykiety (tu dokonujesz zmian tresci swojej etykiety) i robisz Plik/zapisz jako .
podajesz nazwe pliku pod jaka ma byc zapisana twoja praca a program sam pyta o miejsce , mozesz wybrac dowolne np. Pulpit
i to jest wlasnie twoja zrobiona etykieta ze wszystkimi ustawieniami jakie wprowadziles w edycji etykiety
Łacze pozdrowienia

giero2 
Początkujący

Wysłany: 25 Luty 2008, 22:50   

I to było by piękne. Lecz wyskakuje mi strona po ustawieniu etykiety lecz z innymi wymiarami, coś przekłamuje. W podglądzie wydruku, etykiety nie są porozdzielane jest tylko jedna etykieta na środku. Wszystko się zgadza co napisałeś gdyby mi się wyświetliła moja zdefiniowana etykieta zapisanie i skierowanie jej do odpowiedniego foldera było by już tylko formalnością. Rozmawiałem dzisiaj z gościem który pracuje od wielu lat na Corelu. Mój problem polega na tym że mnie ktoś oszukał. Kupiłem prawdopodobnie podróbkę rosyjską programu Corel-12 na którą nałożyłem nakładkę spolszczającą która wprowadziła całe zamieszanie. Jak facet sprzedawał to telefonicznie zapewniał że jest to wersja polska, po interwencji przysłał link do nakładki. Okazuje się że kupiłem Corela-12 z fakturą VAT-PL i naprawdę faktura była wystawiona w języku polskim. Jutro wysyłam cały ten bałagan z żądaniem zwrotu gotówki. Instaluję Corela-9PL prawdziwego z którym nie miałem tyle kłopotów. Wielkie dzięki za pomoc i cierpliwość pozdrawiam Roman

Odpowiedz do tematu