|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Jak uzyskać taki efekt? |
| Autor |
Wiadomość |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 10:20
|
|
|
| Ile człowiek, a nawet kobieta, może dowiedzieć się o sobie przy okazji niewinnego pytania. Ale wątpliwości, że to rama spuchła, a nie cień się pojawił w cudowny sposób, nikt nie rozwiał. No bo jak to jednak cud, to nawet Corel nie pomoże, choć wiele może. Bo zmieniające treść posty to chyba nic dziwnego? |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 10:33
|
|
|
Zmieniające treść posty mają dopisek, że treść zmieniły, a tutaj ani jednego takiego nie ma.
Jak któryś zmienił bez ostrzeżenia, to rzeczywiście można doszukiwać się w tym fakcie paranormalnego zjawiska, choć ja bym raczej szukał błędu w serwisie.
Nie wiem dlaczego uczepiłaś się tej ramy, która z tym wszystkim nie ma nic wspólnego?
Marna rama potrafi zmienić kształt, ale nie robi tego w sposób cykliczny
Nie śmiałbym się też z dziennikarki, bo jednak fotografia, to fotografia, ja bym w tym mieszkaniu poszukał dowcipnisia, który to robi.
Przy okazji zapytałbym jak robi się taki efekt?
Twierdzenie koleżanki, że z Tegrafem jesteśmy śmiertelnie poważni martwi mnie całkiem naprawdę, nie wiem jak Tegraf, ale ja śmiertelnie poważny nie chcę być. Jeśli ktoś tę diagnozę potwierdzi, to będę musiał udać się na jakąś kurację? |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 10:52
|
|
|
Dopisek pojawia się tylko wtedy, gdy ktoś już na post odpisał. A ponieważ nie dopisał się, bo jeszcze nie wytrzeźwiał, więc post zmienił treść sam bez ostrzeżenia.
Uczepiłam się ramy, bo tam nie ma gzymsu. A co do śmiertelnej powagi... Spotkałam kiedyś koleżankę. Być może pewne światło na to, co się stało później rzuca fakt, że blondynka. Miałam bandaż na nodze i koleżanka z właściwą sobie spostrzegawczością zauważyła "o, noga cie boli!" Ja zgodnie z prawdą odpowiedziałam, że skąd, nie noga lecz głowa. "No to dlaczego bandaż masz na nodze?" Zgodnie ze stanem faktycznym odpowiedziałam, że szybko szłam i widocznie mi się zsunął. Choć tłumaczyłam jak umiałam nie zrozumiała. Do dziś się do mnie nie odzywa. Można by nawet rzec, ze dodała mnie do ignorowanych. I jak tu zrozumieć kobietę? |
|
|
|
 |
chezare

|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 11:30
|
|
|
Mylisz się Bogumiło.
Post nie zmienił treści, tylko został skasowany i od razu uprzedzając następne pytanie, skasowałem go bo pomyślałem, że możesz nie zrozumieć żartu, a poza tym miałem wątpliwości czy to aby dobry żart jest
Jak widzisz czasami pozory mylą, a spostrzegawczość zawodzi
Możesz również włączyć na chwilę życzliwość w organizmie i pomyśleć, że jednak nie jestem takim łobuzem jak myślałaś, ale nie będę zawiedziony jak tego nie zrobisz
Żeby jakoś wrócić do grafiki.
Bidon jaka to czcionka?
 |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 12:17
|
|
|
Widzisz, Chezare, jak łatwo pomylić się oceniając innych lub przypisując im intencje? Każdy, kto był nietrzeźwy wieczorem wytrzeźwieje do rana, więc jaki problem? Co tam było takiego, czego mogłabym nie zrozumieć? Chyba, że uważasz, że sugerowanie iż kobieta po trzech piwach wpada pod stół mogłoby zachwiać moim poczuciem wartości? Więc widzę — to nie pozory, to rzeczywistość. Mniej rozumiem pogłębioną wiwisekcję rozmówcy i przypisywanie uczuć, jak np. nienawiść, niż żart, że jak wypiję trzy piwa to sprawność intelektualna odzyskam dopiero rano. Co zaś do włączania czegokolwiek — pozwól, że ja pozostanę sobą, a Ty pozostań sobą. I mów za siebie. Miło mi będzie jak będę rozumiana, bo radość mi sprawia dogadywanie się i rozumienie innych. I to by było na tyle tych wynurzeń. Do wieczora na pewno całkiem mi przejdzie :)
Żeby wrócić do grafiki — Ty też odnosisz wrażenie, że to albo photomontage albo ramoadjustage? |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 13:02
|
|
|
| chezare napisał/a: |
Bidon jaka to czcionka?
|
hehe,no jakość powala z tego co widze to stopki liter mają chyba wcięcia,i te K takie specyficzne,no jak bym miał tak na szybko strzelac to postawił bym na Book Antiqua-Bold,ale to tak 80 procent |
|
|
|
 |
chezare

|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 13:54
|
|
|
Jak mogę odnosić wrażenie jak wiem, że ani jedno, ani drugie
Ale Bidonik nie wie o co chodzi Nie przejmuj się, tam już nic nie będzie zmieniane, ani dopisywane
Szczerze mówiąc gdybym nie wiedział, że jesteś autorką tematu, to po tym włączeniu do akcji niewinnej ramy, też bym Cię o to podejrzewał |
|
|
|
 |
marak
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X4
Pomógł: 13 razy Dołączył: 22 Gru 2012 Posty: 303 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 20:41
|
|
|
| Właśnie wróciłem z całodziennej podróży. W aucie słuchałem radia ZET. DO południa sporo mówiło się o cudownym pojawieniu się w oknie ŚP. Lecha K. Podobno mieszkał w tym bloku - tylko nie w tym mieszkaniu. Po południu mieszkańcy wyjaśnili, że jest to cień padający z gzymsu budynku. |
|
|
|
 |
chezare

|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 21:04
|
|
|
Tak ładnie było i wszystko popsułeś |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 21:24
|
|
|
| Czyli to nie cień Kaczyńskiego, ale cień gzymsu? Niewiarygodne. A gdzie jest ten gzyms? A to na pewno gzyms a nie Gmyz? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 22:42
|
|
|
| Eeee tam... Cudów Tuska nikt nie przebije! |
|
|
|
 |
chezare

|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 23:27
|
|
|
| Gzyms nie gzyms ale to musi być dobry towar, dwa dni trzyma i nic się nie poprawia. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sierpień 2013, 23:44
|
|
|
Dzisiejszy Fakt donosi, że któś zakpił z Kaczyńskiego. Ciekawe kto? Tak czy owak akcja by się nie powiodła, gdyby nie spostrzegawczość Katarzyny Pawlak, która bez zbędnej zwłoki pstryknęła fotkę i pochwa liła się nią na Facebooku. To się nazywa dziennikarstwo!
Wygląda więc na to, że to jednak nie rama została spreparowana. Nie rzucał też tego cienia ani gzyms, ani nawet Gmyz tylko wstrętny kpiarz. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7703 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|