|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Co to za font? |
Autor |
Wiadomość |
pcdamian
Praktyk
Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2012 Posty: 51 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2013, 13:36 Co to za font?
|
|
|
Wiecie co to za czcionka? Mi się coś kojarzy, ale niestety nie mogę znaleźć :(
asdxxx.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 255 raz(y) 52.11 KB |
|
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2013, 14:24
|
|
|
A mnie się z niczym nie kojarzyło, a znalazłem
Mało tego, powiem Ci jak
Narysowałem dwie litery z obrazka, który zamieściłeś, nie dbając o szczegóły bo jakość jest taka, że szczegółów nie widać
Wyeksportowałem narysowane litery do jpg, tego który masz niżej.
Uruchomiłem www.whatfontis.com
Efekt niżej.
Ravie
Możesz też spróbować np. na www.MyFonts.com, tam też bez problemu się znalazł
Nie zawsze jest tak łatwo, ale spróbować nigdy nie zawadzi.
Może za chwilę wpadnie kolega Bidon i poda jeszcze nazwy paru zamienników |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2013, 15:02
|
|
|
hehe ten font jest szopowski i dawno dawno jest darmowy,nie wiem czemu na tym serwerze widnieje jako płatny daje linczek do wersji free http://www.fonts2u.com/ravie.font |
|
|
|
|
pcdamian
Praktyk
Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 3 razy Wiek: 35 Dołączył: 08 Mar 2012 Posty: 51 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 4 Wrzesień 2013, 06:37
|
|
|
Dzięki bardzo :) ! |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 4 Wrzesień 2013, 07:19
|
|
|
W innym temacie pisałeś o nieaktywnej opcji szukania fontów w X6. Ten mechanizm łączy z MyFonts.com, lepszą wyszukiwarką jest WhatFontIs.com, ma znacznie większą bazę danych. Najlepszą wyszukiwarką póki co jest jednak BidonFonts
Jak BidonFonts nie znajdzie czcionki, to znaczy, że jej nie ma
Oczywiście dobrze by było wiedzieć dlaczego wyszukiwarka przestała działać w X6.
Możesz to obejść robiąc tak jak napisałem wyżej, ale jeśli chciałeś użyć jej do szukania fontu z obrazka, który załączyłeś, to nic by to nie dało.
Pomijam taki drobiazg, że wyszukiwarka z Corela zawsze zaprowadzi Cię do sklepu MyFonts.com i zawsze będzie próbowała Cię zubożyć o kilkadziesiąt, częściej o kilkaset zielonych papierków |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|