Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10 Październik 2013, 08:17
|
|
|
Sygnet jak zwykle 0WNi, typo spoko pasuje. Jednakże miałbym pewne sugestie do sygnetu, gdyż nazwa firmy kojarzy się z sześcianem (ang. cube - kostka, sześcian, skojarzenie - kubatura itp.) więc może coś bardziej w ten deseń. Oczywiście dostrzegam nawiązanie do tego, gdyż te literki wpisują się przestrzennie w sześcian co jest rewelacyjnym pomysłem, ale nie wiem, czy dobrym posunięciem było włączenie litery S (wiem, chodziło o pierwszą i ostatnią literę) i teraz, jako staremu graczowi, kojarzy się to nieodłącznie z Counter-Strike'm Dodatkowo użycie wstęgi i kątów prostych znów jest nawiązaniem do geometrii sześcianu, ale skupiłbym się na tym C, a nie CS. Jednocześnie gratuluję absolutnie zerowych skojarzeń z marką odzieżową, co nie jest proste, gdyż nazwa firmy ta sama, ale typo zupełnie odwróciło uwagę.
PS.
Tak na marginesie właśnie ostatnio widziałem logo Cubusa po rebrandingu i wygląda jeszcze gorzej. Jest tak maksymalnie niedystynktywne, że jak zobaczyłem je w galerii handlowej, to moja pierwsza myśl była "co to za sklep?"
Dodatkowo to chyba jakiś trend (w końcu to firma odzieżowa ), żeby zjebać sobie logo:
Epic fail. |
Ostatnio zmieniony przez Shame 11 Październik 2013, 01:10, w całości zmieniany 1 raz |
|