|
Zabugowany Corel |
| Autor |
Wiadomość |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2013, 19:02 Zabugowany Corel
|
|
|
Co chwila wybija mi Corela, zawiesza się. Dzieje się to gdy edytuję ten tekst.
Możecie zobaczyć czy macie tak samo? Po prostu zacznijcie wklepywać byle co, szybko z klawiatury, od czasu do czasu wciskając enter. Mi zawsze wtedy się zawierza program.
Jeśli i Wam to znowu jakieś bugi w nim znalazłem...
wkurw.cdr aaa |
Pobierz Plik ściągnięto 238 raz(y) 20.14 KB |
|
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2013, 19:12
|
|
|
| Aż tak zabugowany Corel nie jest. Raczej masz zabugowany system. Przeskanuj kompa jakimś dobrym antywirusem. |
|
|
|
 |
F-Głowy
Ekspert "Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2013, 02:28
|
|
|
| Czyli u Ciebie wszystko gra z tym plikiem mimo wielu prób edytowania tekstu? |
|
|
|
 |
takietam
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Pomógł: 36 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 286 Skąd: z gór...
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2013, 06:51
|
|
|
| U mnie nie ma problemu, ale korzystałem z innej czcionki, bo Twojej nie posiadam |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2013, 10:09
|
|
|
| Nie ma żadnego problemu z tym tekstem. Natomiast Corel zachowywał się podobnie do Twojego, gdy system uległ zanieczyszczeniu. |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 21 Październik 2013, 17:55
|
|
|
| U mnie też nic złego nie dzieje się. Jednak, jak dla mnie coś dziwnego dzieje się z fontem. Zachowuje się jakby był obiektem OLE. Patrz na białą przestrzeń między konturem i wypełnieniem w kropce litery „i”. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Październik 2013, 18:13
|
|
|
| To nie font zachowuje się dziwnie, tylko Corel. Zwróć uwagę, że do pewnej granicy grubości kontur jest prawidłowy, po czym przestaje być. Kolejny błąd programu. |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 21 Październik 2013, 18:20
|
|
|
PageMaker nagminnie nie tolerował masy fontów. Czasem jest tak, że po prostu jakiś program nie lubi się z konkretnym fontem. Miałem już taki problem bodaj z którymś z adobowskich Myriadów i Corelem 15 — kompletnie padały światła międzyliterowe, ale tylko w tym zestawieniu. Trzeba było wszystko podsuwać ręcznie.
Ale bywa i tak, że font jest skopany i krzaczy. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Październik 2013, 21:18
|
|
|
| Owszem. Font może być skopany, ale to samo zjawisko jeśli chodzi o ten krój ma Corel po przekształceniu tego tekstu na krzywe. Poza tym dokładnie ten sam problem występuje z czcionką Times New Roman. Wygląda na to, że program nie radzi sobie z obrysem okrągłych kropek nad literami (bez różnicy czy to 'i' czy 'ż') oraz kropkami kończącymi zdanie. |
|
|
|
 |
|
|