|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
ab.pl - bardzo nieciekawa strona |
Autor |
Wiadomość |
Artur Miernik
Pomógł: 49 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 23 Październik 2013, 09:11 ab.pl - bardzo nieciekawa strona
|
|
|
@Malutki pisał, że od lat znana nam witryna corel.ab.pl nie działa. Postanowiłem sprawdzić, co oni teraz oferują i jak to z Corelem jest.
i oto:
- Firma przebranżowiła się i kupiła markę Optimus (żeby było jasne: kupili słowo „Optimus”* nie zaś geniusz pana Kluski), a w portfolio jej marek jest niejaki Crucial (podrzędny segregator pamięci), Fellowes (ścierki do kineskopów) i TB coś tam (bliżej nieznane substytuty czegoś tam), ale nie ma Corela.
- Z trudem i po dobrych 10 minutach klikania znalazłem produkty Corela przedstawione tak, jakby to były podkładki pod śruby.
- Za to od razu znalazłem [URL=http://www.ab.pl/catalog/product/307785,2-sitka-do-maszynki-do-mielenia-mięsa-3-i-6-mm-muz-45ls1]to.[/URL]
Oto oferta dotychczasowego dystrybutora Corela:
Ciekawe, czy Photoshop w gratisie?
To się nazywa poszerzyć wolumin (import z Niemiec).
|
|
tegraf
Ekspert tegraf
Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 23 Październik 2013, 11:07
|
|
|
Ta sytuacja (z dystrybucją Corela) jest właściwie... naturalnie normalna. AB to dystrybutor, nie sprzedawca detaliczny. Organizuje sprzedaż, towar (Corele w pudełkach) dostarcza swoim agentom (czyli sprzedawcom).
Ale jeżeli rolę dystrybutora na terenie Polski przejmuje bezpośrednio producent i sprzedaje towar za pomocą swojej strony (corel.com), to w tym momencie rola dystrybutora jest mocno ograniczona. W dodatku coraz mniej programów w te pudełka się pakuje ("pobrany" jest z reguły tańszy). A żyć trzeba. Najwyraźniej da się zarobić handlując sitkami, a nie da - programami. Corele to tak przy okazji, chyba. |
|
|
|
|
Artur Miernik
|
Wysłany: 23 Październik 2013, 18:06
|
|
|
Oczywiście, tak. Dobrze im życzę, tylko… na prawdę w Polsce nie ma już komu robić sitek do maszynek mięsnych, czy innych takich rzeczy jak łyżki do butów, gwoździe czy lep na muchy? Technologia kosmiczna, czy co? Zaraz sprowadzać trzeba? |
|
|
|
|
tegraf
Ekspert tegraf
Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 23 Październik 2013, 18:21
|
|
|
Artur Miernik napisał/a: | na prawdę w Polsce nie ma już komu robić sitek do maszynek mięsnych |
Ja bym jednak kupił niemieckie Jeżeli elementy stykające się z żywnością muszą mieć jakieś specjalne cechy (nie wiem czy sitka też, ale gdybam, że tak), to mam prawo przypuszczać, że te nasze, polskie, mogą być np. radioaktywne i świecić w ciemnościach.
A to dlatego, że instytucja od pilnowania żywności, nie zauważyła, że przez 10 lat do zupy miałem dosypywaną sól taką samą, jaką posypuję zimą wjazd do garażu. A jak już zauważyła - to sama się zbadała, zbadała też tę sól i oświadczyła: oj tam, oj tam... |
|
|
|
|
Artur Miernik
|
Wysłany: 2 Listopad 2013, 18:14
|
|
|
Doszliśmy od Corela do afery solnej… a co tam!
Żeby przez dwanaście lat z rozmysłem karmić ludzi zanieczyszczoną solą trzeba mieć mentalność pasożyta i nienawistnika. Tyle, że to nie ma nic wspólnego z naszymi producentami soli. To były interesy założone specjalnie po to, żeby skupić towar wyprodukowany z myślą o zastosowaniu przemysłowym i sprzedać go jako pełnowartościowy.
Podejrzewać mamy pełne prawo Tegrafie, ale dokąd to podejrzewanie nas już zaprowadziło? Na wszelki wypadek wolimy obce. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|