Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny problem z prezencją czcionek
Autor Wiadomość
lorec
Początkujący

Wysłany: 25 Październik 2013, 20:59   Dziwny problem z prezencją czcionek

Około miesiąc temu stworzyłem tekst pewną czcionką (nazwa nieistotna, jako że to samo stało się z innymi czcionkami), po czym zapisałem plik jako obraz (png). Dzisiaj chcę zrobić dokładnie to samo, ale czcionka wygląda... inaczej. Używam dokładnie tych samych ustawień - text antialiasing: hard, oczywiście taka sama wielkość czcionki, dokument ma te same dpi. Nie instalowałem żadnych aktualizacji. Nie mogę zaakceptować aktualnego wyglądu czcionki - jest po prostu brzydszy. Dla przykładu: litera "o" wcześniej była symetryczna, teraz nie jest i wygląda to gorzej. Skoro jest różnica, to coś musiało zostać zmienione, ale nie mam absolutnie żadnego pojęcia co. W załączniku przesyłam wygląd litery "o", w powiększeniu (wcześniej i teraz). Dzięki!

//Win 7, Corel PHOTO-PAINT X6

problem.png
Pobierz Plik ściągnięto 302 raz(y) 7.45 KB

chezare 

Wysłany: 26 Październik 2013, 07:24   

Dokumenty z których pochodzą te obrazki były w tej samej przestrzeni kolorów?
Jeśli nie masz jakichś swoich ustawień na których Ci zależy możesz spróbować zresetować program do ustawień fabrycznych i zobaczyć czy dalej jest tak samo? (F8 przy uruchamianiu).

Odpowiedz do tematu