|
Profesjonalne tutoriale |
| Autor |
Wiadomość |
francez
Początkujący

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 13:22 Profesjonalne tutoriale
|
|
|
Witam
Mam następujące pytanie: czy możecie mi podac jakieś namiary na profesjonalne tutoriale w corel drawie, z tym, że od razu mówie, że chodzi mi o wyższą szkołe jazdy. Znalazłem pare na necie, ale to raczej raczkowanie jeżeli chodzi o obsługe programu.
Pozdrawiam
Łukasz |
|
|
|
 |
kreart
Fachowiec

Pomógł: 11 razy Dołączył: 06 Paź 2006 Posty: 261 Skąd: zza ekranka
|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 14:23
|
|
|
jakim cudem uzyskasz tutorial z wyższej półki?
jeśli jesteś już na tyle dobry żeby po nie hmmm sięgnąć - stają się zbędne
więc nie dziwię się że ich znaleźć nie możesz
tutek ma uczyć podstaw działania
a nie myślenia
a ta wyższa półka wymaga pewnych zdolności, znajomości bardzo dobrej programu i właśnie myślenia... |
|
|
|
 |
francez
Początkujący

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 14:37
|
|
|
| jeżli ucze się na nim ledwie 3 tyg. to profesjonlistą nie jestem. Ale wydaje mi się, że jest coś takiego o czym mówie, tutoriale zazwyczaj robione są dla mało albo średniozaawnasowanych, wierze jednak że można coś znaleźc naprawde pouczającego w sensie daleko posuniętym władaniu programem. |
|
|
|
 |
kreart
Fachowiec

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 15:03
|
|
|
ćwiczyć...
reszta sama się pojawi - wtedy zrozumiesz
popracujesz kilka lat w wielu programach to będziesz robił cuda na kiju
na szybko to wiesz
można tylko królików dorobić...
albo czytać jak celnie robić na drutach |
|
|
|
 |
francez
Początkujący

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 15:29
|
|
|
| a co Ty już robisz te cuda na kiju? ^^ |
|
|
|
 |
kreart
Fachowiec

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 15:30
|
|
|
tak
codziennie biorę mopa
i cudownie odświeżam podłogę
po której stąpają wielcy graficy |
|
|
|
 |
HORNET
Bywalec

|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 16:09
|
|
|
To prawda, że trzeba nauczyć się podstaw a potem to praca, ćwiczenie i trochę talentu ;)
Moja żona miała kiedyś sklep spożywczy przy drodze międzynarodowej. Poszła do "specjalisty" by jej zrobił szyld taki by był widoczny z dużej odległości przez kierowców. "Specjalista" przyjmując zlecenie mówił, że on wie jaki on ma być duży, jakie duże litery ... a co wyszło? Litery były duże ale taka czcionka i tak blisko siebie literki, że cały napis z dużej odległości był niewidoczny. Niby taka prosta rzecz ... dwa wyrazy. |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 31 Styczeń 2008, 18:50
|
|
|
Szczera prawda to są lata pracy, wysiłek i myślenie. Jeszcze nie widziałam żeby ktoś siadł do programu i po 3 tygodniach robił super projekty. Jak przychodzi do mnie klient i coś zamawia to w głowie mi sie rodzi projekt , widzę go w wyobraźni a potem przenoszę do kompa. Często jest tak że chce coś zrobić ale nie wiem jak , więc pytam mądrzejszych od siebie (pozdrowki dla Jarka draw). Drogi kolego pokory trochę i dużo pracy a reszta sama przyjdzie z czasem
PS. KLIKAĆ, KLIKAĆ i klikać |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
|
|
|
 |
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Luty 2008, 00:44
|
|
|
Tutki siakie, tutki owakie... Oczywiście że jest sens, żeby takowe istniały, ale każdy, kto przeczyta tą najzwyklejszą pomoc Corela i na podstawie tego potrafi wykonać zawarte tam przykłady może spokojnie uważać się za przeciętnego (domyślnie: "douczonego" - bez obrazy) usera.
Tylko co z tego, jak nikomu się nie chce tego przerabiać...
A co do "górnej półki", to ja - mimo kilkuletniej, codziennej przygody z programem - nie zaryzykowałbym ogłaszania się jako "guru"... |
|
|
|
 |
miro88
Doradca

Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 119 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 3 Luty 2008, 15:09
|
|
|
| Hmm, tutki tutkami, książki książkami. Oczywiście są pomocne ale tylko w początkowej fazie poznawania programu. A dalej to już zależy tylko i wyłącznie od chęci, wyobraźni, umiejętności użytkownika danego programu. |
|
|
|
 |
|
|