|
Narzędzie wskaźnik |
| Autor |
Wiadomość |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 27 Listopad 2013, 09:22
|
|
|
To nie jest żadna krzywa, tylko wyimaginowana markiza, swobodna zresztą
Mnie by wskaźnik działający w stosunku do obiektów tak jak narzędzie kształt w odniesieniu do węzłów zupełnie nie przeszkadzał, ale nie mam. |
|
|
|
 |
lobo4581
Praktyk

|
Wysłany: 2 Grudzień 2013, 15:24
|
|
|
Witam
Dziękuję za wszystkie rozważania w tym temacie.
Artur miałeś ten sam problem tzn. że można go "naprawić" od strony programu i jego opcji, tak?
Czy jedynym sposobem na zmianę tego jest wejście do pliku CorelDraw.ini? Która to w ogóle opcja w tym pliku? |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 2 Grudzień 2013, 17:34
|
|
|
Zacznijmy od pytania — którą masz wersję Corela?
Jeśli X6, to sprawa jest już opisana. Co do X4, miałem to i jakość z tego wyszedłem, ale nie pamiętam jak — pięć latek minęło.
Co do pilku INI, który dostałem od Czarka — póki co, nie wiem, gdzie pies pogrzebany.
Metoda z [F8] podana przez Restauro to jest tzw. bullet proof, działa na wszystkie wersje, ale — wyzerujesz własne ustawienia do domyślnych. |
|
|
|
 |
lobo4581
Praktyk

|
Wysłany: 3 Grudzień 2013, 13:23
|
|
|
| Posiadam wersję X3. |
|
|
|
 |
Bogumila M. [Usunięty]
|
Wysłany: 3 Grudzień 2013, 13:39
|
|
|
| Wejdź w menu Narzędzia → Opcje i po kolei przeglądnij rozwijając wszystkie ustawienia (najpierw otwórz choćby pusty dokument, bo jeśli nic nie jest otwarte opcji jest mniej i nie pytaj dlaczego). Na końcu w sekcji Dokument zaznacz Zapisz opcje jako domyślne dla nowych dokumentów i zrestartuj program. Taka operacja czasem pozwala obejść się bez klawisza F8 pozostawiając ustawienia użytkownika. Sprawdź w nowym dokumencie, czy wskaźnik działa normalnie (Corel zapisuje ustawienia w pliku, bo w przeciwnym razie pliki byłyby za małe; dlatego w tym dokumencie, w którym wskaźnik zwariował może nadal być szalony). |
|
|
|
 |
|
|