Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Corel utracił stabilność
Autor Wiadomość
michallllll
Początkujący

Wysłany: 27 Grudzień 2013, 15:40   Corel utracił stabilność

Witam,
jestem nowy na tym forum... więc być może ten temat był już poruszany, jednak przedstawię swój problem.
posiadam Corela w wersji X3, do tej pory nie miałem z nim problemów. ale ostatnio nie mogę otworzyć plików, które są większe niż 10MB. Pliki które mnie interesują były ostatni raz edytowane w wakacje, jest to katalog artykułów firmy, w której pracuję( dlatego od razu zaznaczę, że nie mogę udostępnić żadnego z "zepsutych" plików). pliki mają po ( 12 do 60 MB) jest ich 10 (plus kopie zapasowe, które również nie działają). Problem jest o tyle irytujący, że otwierając owe dokumenty na swoim prywatnym laptopie, wszystko śmigało. Podobnie z wyższymi wersjami Corela. Pobrałem trial X6 i wszystko jest ok. Potrzebuję je trochę poprawić i wysłać do drukarni...
Pozdrawiam i Bardzo proszę o pomoc...

ps.
przywrócenie ustawień domyślnych nie pomogło,
naprawa, ani reinstalacja Corela X3 nie pomogła,
otwarcie na innym kompie i ponowny zapis nie pomógł,
otwarcie w wersji X6 i zapis, ani do X3, ani do 9 nie pomógł,

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 27 Grudzień 2013, 20:15   

michallllll napisał/a:
przywrócenie ustawień domyślnych nie pomogło,
naprawa, ani reinstalacja Corela X3 nie pomogła,
otwarcie na innym kompie i ponowny zapis nie pomógł,
otwarcie w wersji X6 i zapis, ani do X3, ani do 9 nie pomógł,

Z tego wynika, że problem już nie tyle w Corelu ile w Windowsie. Proponowałbym (w kolejności, jeśli nie pomoże, przejść dalej): Przeskanować i wyczyścić rejestr; Przeinstalować wszelkie .NET frameworki, biblioteki VB i inne pierdołki, które Winda potrzebuje do sensownego działania; Sprawdzić, czy po reinstalacji Corela wgrałeś wszystkie SP (jeśli nie, to wgraj); Format C:.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 27 Grudzień 2013, 20:35   

ja chciałbym tylko zwrocić uwage,że o ile skumałem to corel x6 otwiera więc problem nie tkwi w windows tylko w corelu,ja bym zrobił tak że zapisał w x6 do nizszej wersji ale bez kompresji i pobawił bym się z opcją odbudowania metamorfoz i innych duperel,tam jak masz zapisz jako czy tam eksportuj to kliknij zaawansowane i powinieneś obczaić o co kaman,bo moim zdaniem x3 po zapisaniu swojego pliku nie jest wstanie odbudować tego co stworzył,więc trza mu to ułätwić,moze być że jakiś gradient usunąłęs czy inną pierdólke

Cysorz 

Wysłany: 27 Grudzień 2013, 20:47   

bidon184 napisał/a:
ja bym zrobił tak że zapisał w x6 do nizszej wersji ale bez kompresji i pobawił bym się z opcją odbudowania metamorfoz i innych dupere
michallllll napisał/a:
otwarcie w wersji X6 i zapis, ani do X3, ani do 9 nie pomógł

Spróbuj zapisać do innego formatu (eps, ai, cmx, pdf...) i otwórz (lub zaimportuj) z powrotem. Jeżeli problem tkwi w natywnej formie zapisu Corela to stracisz być może jakieś szczegóły lub zostaną one zamienione na bitmapę, ale cała reszta będzie do uratowania.

Odpowiedz do tematu