Help wydruk seryjny |
Autor |
Wiadomość |
bambo
Początkujący
Wersja CorelDRAW: x5
|
Wysłany: 22 Lipiec 2014, 22:28 Help wydruk seryjny
|
|
|
Witajcie,
Mam poważny problem z Corelem X5 i win 7 64 bit. Niedawno zakupiłem nową maszynę z win 7 64 bit oraz officem 2013. Wszystko super, jednakże przy próbie wykonania standardowego wydruku seryjnego z pliku przy użyciu opcji "zaimportowanie tekstu z pliku lub źródeł ODBC" i wyborze "komputerowe źródło danych Excel" wywala mi błąd " The specified DSN contains an architecture mismatch between the Driver and Application"
Na co dzień korzystałem z wydruku seryjenego na XP bez problemowo. Czy ktoś wie jak się wyeliminować ten błąd lub go ominąć ?
Z góry dziękuje za wszelkie porady
Pozdrawiam
Bambo yes |
|
|
|
|
ka-mis
Praktyk Praktyk
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 65 Skąd: Pomorskie
|
Wysłany: 23 Lipiec 2014, 08:20
|
|
|
Masz zainstalowaną złą wersje serwera ODBC - prawdopodobnie zainstalowaną z Office masz 32 bit a corel jest 64 bit. Przeinstaluj Office. |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23 Lipiec 2014, 12:43
|
|
|
Jeśli Twój Office przyszedł z kompem i nie masz do niego żadnych flepów (ani CD-key'a ani nic) to spróbuj znaleźć sam serwer ODBC lub którąś z wersji SQL Server - one zazwyczaj w instalce również mają ODBC.
Spróbuj również TEGO. Może pomoże? |
|
|
|
|
bambo
Początkujący
|
Wysłany: 24 Lipiec 2014, 08:24
|
|
|
Corel jest zainstalowany w folderach x86 także chyba też jest 32 bitowy. Zastosuje dziś poniższe rady i dam znać jak mi poszło |
|
|
|
|
Trurl
Ekspert
Pomógł: 66 razy Wiek: 70 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 952 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 24 Lipiec 2014, 17:45
|
|
|
Cytat: | Zastosuje dziś poniższe rady |
Chyba powyższe, bo poniższych, jako żywo, nie ma... |
|
|
|
|
bambo
Początkujący
|
Wysłany: 5 Sierpień 2014, 17:28
|
|
|
Witam,
Z tego co sprawdziłem to mam Office jak poniżej (nie mam wpływu podczas instalacji cyz będzie 32 czy też 64 bit)
Microsoft Office 2013 dla Użytkowników Domowych i Małych Firm 32/64 Bit
z tego co widzę w procesach excel odpala się jako *32 to samo corel *32
Tak jak już pisałem Corel zainstalował się w folderze x86 czyli windows potraktował go jako 32 bitową aplikację Office
zainstalowany jest normalnie w Program Files w moim Win7 64 bit.
Możecie podesłac jakiegoś linka z SQL zawierającym magiczny lek na mój problem :) Szukałem tego ale coś nie idzie się
połapać
Z podanego linku z Easysoft niestety nie wiem jak skorzystać (czy potrzebuje tam tylko client czy serwer czy też oba)
Z góry dzięki |
|
|
|
|
|