Konto zablokowane |
Autor |
Wiadomość |
Shameful
Początkujący
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 08:49 Konto zablokowane
|
|
|
To ja, Shame. Po tym ostatnim wysypaniu się forum nie mogę się zalogować... Login i hasło oczywiście mam zapisane na stałe w przeglądarce, ale mimo to pisało mi, że nieprawidłowe. Wpisywałem jeszcze raz z ręki, wyczyściłem ciasteczka i inne takie i nadal nic. Po (chyba) 5 próbach zablokowało mi konto. Dostałem na maila info z forum, że konto zablokowane i że będzie aktywne 2 października. Mamy już 4 października i nadal nie mogę wejść na swoje konto... Chciałem to napisać w shoutbox'ie - i chociaż widzę go i co tam jest napisane - jak sam chciałem coś napisać, to się wysypuje (tylko ta ramka shoutbox'a), więc musiałem utworzyć nowe konto Wolałbym jednak wbić się na moje stare Czy ktoś mógłby coś w z tym zrobić? Roland?!
Pozdro. |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 09:09
|
|
|
Shameful napisał/a: | Czy ktoś mógłby coś w z tym zrobić? |
Dziwne ,tylko Ty masz problem.
Nie możesz po prostu skorzystać z opcji
"Zapomniałem hasła " Dostaniesz na pocztę nowe .Może zadziała ? |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 09:18
|
|
|
czyli moja przepowiednia że niedługo zaczną sie blokady się sprawdza weż sprobuj zalogować się na innym stylu forum |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 09:57
|
|
|
restauro, dzięki - faktycznie zadziałało. Czy to oznacza, że forum zgubiło moje hasło? Coś z SQLem? Bo dostałem randomowo wygenerowane i ono zadziałało. |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 10:33
|
|
|
Shame napisał/a: | faktycznie zadziałało |
Miałem kiedyś problem z hasłem i ta metoda wydala mi się najprostsza.Zamiast się szarpać dostałem hasło na pocztę. |
|
|
|
|
Artur Miernik
Pomógł: 49 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 10:49
|
|
|
No proszę, Wstydliwy na chwilę wypadł z pokładu. Jak to podczas szkwału. |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 11:27
|
|
|
nie tyle co zagubiło haslo tylko cos z weryfikacja jest nadal nie tak,np wczoraj za diabła nie mogłem wrzucic załączników,nie wiem jak dzisiaj |
|
|
|
|
Artur Miernik
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 15:33
|
|
|
Gdy Roland ogarnie się czasowo, to chyba mu powinniśmy pomóc z forum. W każdym razie trzeba przemyśleć migrację bazy danych do jakiegoś lepszego skryptu niż phpBB Przemo. Plus jakiś dobowy system kopi zapasowej. |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 18:14
|
|
|
nooo,ja jestem za i moge pomóc,natomoast tutaj akurat tego przemo bym sie nie czepiał bo to nie jego wina to problem nie przeniesienia lub bardziej doslownie nie stworzenia dodatkowego bufora/nazwijmy to partycja np na kopie,bo teraz jak domniemam jest poprostu wszystko na jednym wirtualnym talerzu,i sie mieli,sektory sie poprostu gubia,ale to moja teoria zaznaczam |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Październik 2014, 21:40
|
|
|
bidon184 napisał/a: | akurat tego przemo bym sie nie czepiał |
Ja bym się czepiał, bo to już wiekowe skrypty Sam doskonale wiesz ile w świecie Internetu się dzieje. Tutaj czas płynie 10 razy szybciej. Programy i skrypty, które jeszcze rok temu śmigały i obowiązywały, dzisiaj popadły w zapomnienie i zaginęły w pomroce dziejów. Wystarczy spojrzeć na stopkę forum:
Cytat: | Powered by phpBB modified by Przemo 2003 phpBB Group |
I powiedz mi, czy nie czas na zmianę? Już nie jeden raz pisałem o phpBB3 (aktualna wersja to 3.0.12). Darmowa i z tego co czytałem, kompatybilna wstecz (możliwość przeniesienia bazy danych, nawet z załącznikami!).
Chociaż oczywiście bidon184, możesz mieć również rację odnośnie sektorów i stanu "nośnika" forum. |
|
|
|
|
chezare
Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 5 Październik 2014, 22:59
|
|
|
Nie tylko Shame miał taki problem, mnie też forum zablokowało.
Po przeanalizowaniu sytuacji i ustaleniu, że to nie skleroza, wkurzyłem się i w pierwszej chwili wymyśliłem że pożegnam się z forum, a precyzyjniej mówiąc z Wami. Próbowałem, ale żeby to zrobić też trzeba się niestety zalogować
Załączników dodawać nie mogę. CHDKK jak mawiał klasyk. |
|
|
|
|
Artur Miernik
|
Wysłany: 6 Październik 2014, 07:10
|
|
|
Załączników nie próbowałem dodawać pewnie od półrocza, to i nie wiem, czy można. Ale mam inny problem… W trakcie pisania listy odszumiaczy algorytm forum uznał mnie za spamera:
Spamming is prohibited... Contact administrator. Time: 1412535031
Teraz nie mogę ani edytować tamtego wpisu, ani dodać kolejnego w wątku. No i… lista została nieskończona. Tak w pół odpowiedzi. |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 6 Październik 2014, 18:18
|
|
|
Mam podobnie - nie mogę zmienić hasła, które odzyskałem... |