|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Przygotowanie plików dla plotera tnącego |
| Autor |
Wiadomość |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 7 Grudzień 2014, 12:44
|
|
|
ooo i to mi sie podoba ,tylko jak bedziecie kasowali tematr to moim zdaniem napiszczie że ja jestem piękniejszy |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 7 Grudzień 2014, 16:07
|
|
|
| A ja jestem za tym, żeby zostawić to w całości - niech to będzie przypomnienie na przyszłość, że nie jesteśmy bandą gówniarzy i jesteśmy odpowiedzialni za własne czyny i słowa... |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 9 Grudzień 2014, 00:02
|
|
|
Tom Tom, to że jesteś nowy może znaczyć, że wszystko wiesz i żadne fora nie są Ci potrzebne, ale równie dobrze może nie znaczyć nic. Jedno jest w tej sytuacji pewne, nie wykazałeś się spostrzegawczością. Mało tego, wprowadzasz ludzi w błąd z tymi ploterami.
Ploter do cięcia jest w Windowsie obsługiwany jak drukarka. Jeśli będziesz chciał wycinać z Corela, a w menedżerze obiektów dana figura będzie miała wyłączone drukowanie, to się nie wytnie. Tak mi się wydaje choć pewności nie mam, a sprawdzać mi się akurat nie chce, nie używam Corela do obsługi ploterów, jak by ktoś był ciekawy, mogę to sprawdzić.
Jeśli do wycinania używasz specjalizowanego programu, to nawet te proste pozwalają zaznaczyć który kolor ma być wycinany, czy która figura ma być wycinana.
Oczywiście przy korzystaniu z takich programów można do pliku zapisać tylko to co chcemy wycinać.
Teraz odnośnie daty
Nie wiem czy była modyfikowana i nie wiem z czego to wywnioskowałeś, że była?. Są setki takich fontów, może ktoś chciał tak?
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|