|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
a może by tak OpenID |
Autor |
Wiadomość |
uroczy
Praktyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 82 Skąd: Łódź
|
|
|
|
|
roland
Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2 Kwiecień 2008, 09:53
|
|
|
Cytat z oficjalnej stronu OpenID:
Pamiętaj jednak, że serwis jest w fazie testów
Po drugie to nie do administratorów tego, czy jakiegokolwiek forum powinieneś kierować pytania, a do twórcy skryptu tego forum, czyli Przemo:
http://www.przemo.org/phpBB2/
Moim zdaniem, twórcy skryptów nie będą dostosowywać swoich programów do OpenID, aż nie powstanie wersja finalna. |
|
|
|
|
uroczy
Praktyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 82 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 06:52
|
|
|
Masz racje :) .Ogólnie Open id jest dość mało popularny na świecie jest zaledwie kilka set stron które wykorzystują open id . A w polskiej wersji serwisu nie dorobili się jeszcze ssl :) |
|
|
|
|
ABu
Doradca
Pomógł: 12 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 122 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 11:44
|
|
|
A ja dodam swoje 3 grosze:
Pomimo wielu niewątpliwych zalet (wygoda, łatwość obsługi, mniejsze obowiązki) budzi moje wątpliwości fakt, że wszystkie ważne informacje o mnie znajdą się w jednym miejscu... Szczerze mówiąc nikt nie zagwarantuje mi tego, że te dane gdzieś nie wypłyną - a przecież już zawartość jednej mojej skrzynki spamowej jest w stanie powiedzieć o mnie wszystko - na jakich forach jestem zarejestrowany, z jakich sklepów korzystam, gdzie mieszkam, co kupuję, z jakiego adresu IP korzystam, itd, itd...
Wiem, że może czasami to niezdrowe, ale moja skrzynka spamowa ma najmocniejsze hasło ze wszystkich moich skrzynek e-mail, na forach stosuję dwa 'poziomy' haseł: hasło do forum mało ważnego, na którym podałem minimum informacji o sobie - proste i duże łatwiejsze do złamania, oraz hasło do forum ważnego - które skolekcjonowało nieco więcej moich danych, zdecydowanie trudniejsze. Generalnie - dbam o swoje prywatne dane - po to, żeby kiedyś nie zostać zasypany spamem (w najłagodniejszym przypadku).
Z w/w powodów wymieniony system jest dla mnie absolutnie nie do zaakceptowania.
Pozdrawiam
ABu |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|