|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Rozmycie konkretnych miejsc za pomocą Corela |
| Autor |
Wiadomość |
mateuszstola
Początkujący

|
Wysłany: 28 Luty 2015, 16:54 Rozmycie konkretnych miejsc za pomocą Corela
|
|
|
Witam serdecznie, chciałbym dowiedzieć się jak można rozmyć za pomocą programu CorelDraw X6 określonych miejsc na obrazku. Pokazuje przykład poniżej. Jeżeli powtórzyłem temat, przepraszam.
 |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 28 Luty 2015, 17:25
|
|
|
W Draw:- powielasz bitmapę (naciśnij szary [+] na klawiaturze numerycznej);
- i przycinasz ją do takiego obszaru, który ma być rozmyty. Najszybciej zrobisz to narzędziem Kadrowanie* (trzecia ikona na pasku narzędzi);
- Następnie z menu Mapy bitowe/Rozmywanie… wybierasz interesujący Cię filtr rozmycia. Najczęściej będzie to rozmywanie gaussowskie.
W Photo-Paint jeszcze szybciej:- zaznaczasz obszar do rozmycia (narzędziem maski — trzecia ikona od góry);
- Następnie z menu Efekty/Rozmywanie… wybierasz interesujący Cię filtr rozmycia.
_________
* — coś mnie tknęło i postanowiłem powtórzyć, to, co Ci z głowy napisałem powyżej i właśnie… znalazłem błąd w wersji Corela, którą akurat mam otworzoną. Więc, jeśli przypadkiem, już po kadrowaniu, rozmycie wykona się tak, jakbyś kadrowania nie robił, to Ty także masz wspomniany błąd. Jeśli tak, napisz, a podam Ci co z tym fantem zrobić. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|