|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Filter Forge |
Autor |
Wiadomość |
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 9 Marzec 2015, 23:15 Filter Forge
|
|
|
Jakiś czas temu, pamiętam, był temat o przerabianiu foto na obraz (olejny czy inny) i trochę postów o programach, które robią takie czary lepiej lub gorzej.
Jakiś czas temu poszukiwałem podobnych aplikacji i natrafiłem na coś niebywałego:
Filter Forge
Tutaj znajdziecie jego główne cechy, chociaż podejrzewam, że połowy bym nie użył. Jednak najważniejsza jest Galeria Filtrów, których jest niecałe 11000 (tak, jedenaście tysięcy). Niektóre aż wciskają w fotel. Żeby nie zaśmiecać sobie własnej Galerii, filtry zasysa się pojedynczo z oficjalnej strony.
Poniżej kilka przykładów na niezłe efekty Pierwszy obrazek z góry to oryginał PRZED, a kolejne to efekty PO:
Cena nie taka niska, bo normalnie $399, jednak dzisiaj promocja po $99. Pewnie jeszcze się kiedyś trafi, jeśli ktoś by się skusił. Ja nie mam takiej kasy i aż tak nie potrzebuję, ale szczerze żałuję, że nie posiadam tego programu, choćby na użytek własny |
|
|
|
|
Artur Miernik
Pomógł: 49 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 10 Marzec 2015, 08:46
|
|
|
O widzisz… tylko ta cena. No i jeden dzień to za mało, żeby się zdecydować. Osobiście narzędzia wybieram dużo dłużej — czasem miesiącami.
Nawet nie wiesz jak mi brakuje takiego podejścia w Photoshopie:
Jest dosyć wiekowy program do tekstur i efektów o nazwie Genetica. Narzędzie ciekawe, acz mało znane. Oni najpierw użyli tego sposobu operowania naszymi sprawami:
Operowanie funkcjami na węzłach to potęga. A nas trzymają w wiekach ciemnych. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|