Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Stworzenie grafiki
Autor Wiadomość
gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 14 Marzec 2015, 20:45   Stworzenie grafiki

Witam. Potrzebuję zaprojektować logo, stwierdziłem, że to miejsce będzie idealne żeby znaleźć kogoś kto mógłby mi w tym pomóc. A więc o co chodzi: Ma być to logo dla grupy tanecznej, które znajdzie się na bluzach. Konkretnie:
-Żółte tło
-Grupa nazywa się "Dynastia" i tu jest cały sens pracy: Litera "D" jakąś, ładną, ozdobną czcionką (wy wiecie najlepiej jak to
zrobić) i gdzieś obok napis "Dynastia"
I to tyle co do wymogów.
W załączniku wysyłam pierwotny projekt, który jakoś specjalnie nie zachwycił. Będe mega wdzięczny za pomoc, z drukarnią jesteśmy umówieni na poniedziałek, a nasz grafik zrezygnował, wiec zostaliśmy na lodzie, a chcemy to zrobić po kosztach, wiec super byłohy gdyby ktoś zechciał to zrobić w zamian za zwykle "dziękuje", o autorze na pewno wspomnimy na stronie internetowej.

11051252_880920291974915_1560582754_n.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 256 raz(y) 41.09 KB

Ostatnio zmieniony przez gumowywombat 15 Marzec 2015, 12:39, w całości zmieniany 1 raz  

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 14 Marzec 2015, 22:43   

Młodzi nie pamiętają :roll:

gumowywombat napisał/a:
Ma być to logo dla grupy tanecznej, które znajdzie się na bluzach

Nie szkoda Wam dobrych tekstyliów? Nie można już tańczyć na parkiecie, tylko trzeba od razu na bawełnie?

A po prawdzie, to byłoby to raczej pytanie do działu Zlecę Pracę niż Pomóż Mi Wykonać Rysunek, prawda? Poza tym, bez dokładniejszych danych niewiele można tutaj zdziałać. Nie wiadomo, jaki profil ma Wasza grupa? Bo mi Dynastia kojarzy się tylko z tym co powyżej, więc grupa taneczna o takiej nazwie maluje mi się jako zespół tańca towarzyskiego. A może hip-hop, breakdance? Kto wie? Styl grupy i klimat całego przedsięwzięcia podyktowałby styl logo. Jeśli już chcecie - prosicie - żeby ktoś poświęcił czas i umiejętności dla Was, to wypadałoby trochę się rozpisać o Was samych. I nie chodzi mi tutaj o info w jakich kolorach to chcecie, bo to sprawa drugorzędna, tylko o wskazówki dla projektanta. Z góry uprzedzam - nie chodzi o napisanie "jak" ma wyglądać logo, tylko "jak" wygląda Wasza grupa, styl, cel.

gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 14 Marzec 2015, 23:28   

Oczywiście: Styl tańca to właśnie hip-hop, dobrze skojarzyłeś. Głównie, a w zasadzie tylko i wyłącznie hip-hop. Owszem, tańczy się na parkiecie, ale na mistrzostwa Polski wypadałoby założyć bluzy z logo. Grupa złożona jest 9 osób, poprzednio na bluzach było logo szkoły, teraz z racji wysokiego poziomu zaawansowania przydałoby się zaprojektować logo na bluzę.

gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 15 Marzec 2015, 00:15   

Szkocką też mogę postawić, ale to wtedy w Olsztynie. :)

chezare 

Wysłany: 15 Marzec 2015, 00:40   

Zaprojektowanie logo, to jest żmudna, czasochłonna operacja. Oczywiście mam na myśli profesjonalne podejście do tematu. Dlatego taki znak potrafi kosztować tyle co mieszkanie.
Ale to musi być firma którą stać i projektant który ma nazwisko.
Ja się na tym nie za bardzo znam, dlatego nie próbuję. Poza tym ten hip-hop to chyba jakiś młodzieżowy wynalazek, a ja bardziej jestem przywiązany do tradycyjnych form :-)
Szkocką piję już ze dwa tygodnie i jeszcze sporo zostało, wyjątkowe paskudztwo, nie wiem jak ludzie mogą to pić? :-)
Musisz mieć nadzieję, że Shame, albo któryś z kolegów coś wykombinuje :-)

gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 15 Marzec 2015, 09:28   

Panowie ja to w pełni rozumiem, ja jestem opiekunem tej grupy, a nasz grafik z dnia na dzień stwierdził, ze on jednak tego nie zrobi, jutro bluzy maja trafić do druku a ja nie wiem co zrobić dlatego zwracam sie do was.

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 15 Marzec 2015, 09:56   

gumowywombat napisał/a:
nasz grafik z dnia na dzień stwierdził, ze on jednak tego nie zrobi

Dziwny układ. Wasz - i stwierdził, że jednak nie. Może to kwestia tego, że jako "specjalista, dla którego to raptem 10 minut" nie chce być nagradzany Wojakiem z Biedronki za 2.50 zł? Mnie też pierwotny projet nie zachwyca, ale sądzę, że jest wart złotych co najmniej 5. Czyli - i tak jesteście do przodu.

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 15 Marzec 2015, 11:29   

Po prawdzie zrezygnowałem z tego ozdobnego D i poszedłem w stronę takiego logotypu:

Jeśli się podoba, to podeślę plik w formacie dla drukarni.

gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 15 Marzec 2015, 12:16   

Tegraf, te piwo to taka przenośnia troche. Zauważ, ze szkocka rownież swoje kosztuje
Shame, grafika super ale dziewczyny uparły sie na te "artystyczne D", wiem ze dużo wymagan ale kobiet chyba nie zrozumiem, dałoby rade cos zrobić?

tegraf 
Ekspert
tegraf

Wysłany: 15 Marzec 2015, 12:28   

gumowywombat napisał/a:
Tegraf, te piwo to taka przenośnia troche.

Się domyślam. Gdybyś jednak napisał, że nie macie kasy, a w poniedziałek drukarnia ma dla Was zarezerwowany czas, a Ty jesteś bez projektu - to pewnie brzmiało by to lepiej. A jakbyś napisał, że za to umieścicie podziękowania dla autora na swojej stronie internetowej - to jeszcze lepiej. A Ty proponujesz piwo za - zapewniam - znacznie więcej niż 10 minut. To trochę wnerwiające, albo ja mam taki dzień. Twój wpis bez tej zlepki "Dla specjalistów to pewnie 10 minut roboty" + "będę dłużny piwo" - byłby... lepszy.

gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 15 Marzec 2015, 12:40   

Masz racje, az edytowałem.

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 15 Marzec 2015, 13:59   

a co aco :-) bo w btemacie nie jestem :-) ktos mowi ze to we 10 minut :-) hehe no chyba ze chezare ale watpie :-) to nie takie proste hym jest :-)

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 15 Marzec 2015, 17:00   

gumowywombat napisał/a:
ale dziewczyny uparły sie

Jak dziewczyny uprą się na D nie ma szans żeby było inaczej .

dynastia6.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 194 raz(y) 26.43 KB

Rysunek1 (2).pdf
Pobierz Plik ściągnięto 195 raz(y) 26.4 KB

chezare 

Wysłany: 15 Marzec 2015, 23:26   

To co Shame wykombinował mnie się podoba :-)
Ostatnio zmieniony przez chezare 16 Marzec 2015, 00:38, w całości zmieniany 1 raz  

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 16 Marzec 2015, 00:13   

restauro napisał/a:
Jak dziewczyny uprą się na D nie ma szans żeby było inaczej .

Mam wrażenie, restauro, że odwiedzamy te same portale :mrgreen:

Inny projekt, w sumie bardziej pod brief ;-)

Projekt został zatwierdzony.

chezare 

Wysłany: 16 Marzec 2015, 00:38   

Ten ostatni?

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 16 Marzec 2015, 00:46   

No tak. Dziewczyny chciały D.

Artur Miernik 

Wysłany: 16 Marzec 2015, 11:28   

Jak dla mnie to jednak cały czas naciąganie rzemieślnika na czyn społeczny.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 16 Marzec 2015, 11:44   

Artur Miernik napisał/a:
naciąganie rzemieślnika na czyn społeczny

Raczej takie bazgranie w wolnej chwili ,przy kawie czy piwie.

Shame 
Red Dot Corporation

Wysłany: 16 Marzec 2015, 11:56   

Artur Miernik napisał/a:
Jak dla mnie to jednak cały czas naciąganie rzemieślnika na czyn społeczny.

Od czasu pro bono nie zaszkodzi. Szczególnie, jeśli główny zainteresowany nie wydziwia za bardzo. Chociaż bardzo nie lubię takich robót "na za 5 dwunasta", bo nawet nie ma czasu wziąć klienta na spytki :-/ Dodatkowo, lubię pomagać ludziom, jeśli tylko mogę i nie kosztuje mnie to za wiele (często nic poza odrobiną czasu). A jak przy okazji o pomoc prosi ktoś (osoba, instytucja, grupa), która jest mi w jakiś sposób bliska, to tym bardziej. Nie oszukujmy się - jakby zgłosiło się koło czytelników Terry'ego Pratchett'a to bym okiem nie mrugną i zaraz się wziął do roboty, ale jakby taka czy inna komórka jakkolwiek związana z administracją państwową czegoś chciała to bym ich skosił jak za zborze i palcem nie kiwnął przed zaliczką.

gumowywombat 
Początkujący

Wysłany: 17 Marzec 2015, 19:51   

Tak czy inaczej. Ogromne podziękowania dla wszystkich, którzy poświęcili chwilę dla nas, a w głównej mierze dla Shame, bo to jego pracę "na szybko" wykorzystamy! Dziękujemy bardzo.

Odpowiedz do tematu