|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Nasza perełka... |
| Autor |
Wiadomość |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 29 Marzec 2015, 00:11 Nasza perełka...
|
|
|
Jedynka:
Jedyna, w której nie miałem okazji klikać. Kartkowałem tylko podręcznik od niej.
Dwójka:
Mocno obciążała komputery i obsługiwała foty wektorowe wyłącznie w formacie WMF. Najczęstszą pracą było ręczne dorabianie do nich ogonków z przecinka.
Balonik pojawił się dopiero w tej edycji.
Wiadomo, które ikony narzędziowe są z nami od początku.
Ta ciuchcia corelowa była na prawdę słynna!
Trójeczka:
Bardzo porządna wersja. Dużo nowinek, a mimo to nie wywalała się tylko czasem. Draw it! Chart it! Paint it! Show it!
Tak! Corel miał kiedyś program do robienia prezentacji! Nazywał się CorelSHOW. Ten wykres, który w nim widać, też został zrobiony w Corelu. Służył do tego CorelCHART, w którym trochę sobie popracowałem. Corel — to był kiedyś na prawdę bogaty pakiet.
Listwa narzedziowa Photo-Painta była nieco za obfita.
CorelMOSAIC — pierwsza przeglądarka rysunków Corela. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 29 Marzec 2015, 01:49
|
|
|
Czyli nie od samego początku Corel robi nas w balona?
W 8 był moduł do grafiki 3D i do tworzenia tekstur, nawet całkiem sprawny, no i 8 miała najładniejszą okładkę. :-)
Ze skanerem Agfy dostałem osiem płyt z ósmym Photo-Paintem, każda w innym języku.
W początkach Corela używałem też Designera, to był moim zdaniem lepszy program, choć bardziej zorientowany na rysunek techniczny.
Ten pierwszy obrazek, które zamieściłeś jest zdaje się z drugiego a nie pierwszego wydania Corela, to był jedyny przypadek kiedy kolejne wersje miały ten sam numer, 1 i 1.1, najnowsza wersja jest 18. wydaniem programu. |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 29 Marzec 2015, 16:38
|
|
|
CorelDREAM 3D!
Z ósemki:
A tu dużo starsza wersja:
Ludzie mieli pomysły:
CorelDREAM 3D pochodził od Meta Creations RayDream 3D Studio był próbą utrzymania tego produktu na rynku:
Teraz to się chyba nazywa Carrara i jest w rękach DAZ. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|