Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mogę eksportować do pdf.
Autor Wiadomość
posciu 
Początkujący

Wersja CorelDRAW: x6
Wysłany: 2 Czerwiec 2015, 19:53   Nie mogę eksportować do pdf.

Posiadam Coreldraw home&student x6 i pierwszy raz mi się zdarza, że nie mogę eksportować 9 stron do pdf.
Jeżeli eksportuję lub publikuję to tylko bieżącą stronę na której mam otwarty program.
Wcześniej wszystko było ok choć nie przypominam sobie żebym eksportował tak dużo stron.
Może ta wersja programu ma jakieś ograniczenia?
Gdzieś czytałem, że podczas eksportu gdy otwiera się okno dialogowe powinno być okienko setings a tam można wybrać ile stron eksportować lecz ja takiego okienka nie mam.
Proszę o pomoc bo nie mam pomysłów.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 2 Czerwiec 2015, 20:12   

dołącz plik .
http://wyslijto.pl/

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 2 Czerwiec 2015, 23:24   

posciu napisał/a:
Może ta wersja programu ma jakieś ograniczenia?

No to się zgadza. Podczas Publikowania do PDF w oknie eksportu w normalnych wersjach (tych co nie są H&S) jest przycisk Opcji:

A w nich jest odpowiednia zakładka, w której określa się zakres eksportu:

U Ciebie pewnie nie ma tych opcji, ergo, nie masz wpływu na zakres eksportu :-/ Niestety, wersja H&S jest tylko, nomem omen, do nauki programu. Już Kanadyjczycy zadbali o to, by nie dało się tym zbytnio obracać i nie daj boże zarobić ;-)

Jednak pomyślałem o pewnym rozwiązaniu, a mianowicie możesz spróbować zainstalować sobie jakąś wirtualną drukarkę PDF (BullPDF, doPDF czy inny PDFCreator) i spróbować "wydrukować" projekt wybierając właśnie drukarkę PDF. Okno druku Corela pozwala na wybranie zakresu stron i innych opcji, a wynik dostaniesz w pożądanym przez Ciebie formacie ;-)

Pytanie tylko, czy ten knyf przejdzie w H&S. Nigdy nie miałem tej wersji więc nie wiem, jak bardzo do poblokowali :-/

Odpowiedz do tematu