|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Nie mogę eksportować do pdf. |
Autor |
Wiadomość |
posciu
Początkujący
Wersja CorelDRAW: x6
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2015, 19:53 Nie mogę eksportować do pdf.
|
|
|
Posiadam Coreldraw home&student x6 i pierwszy raz mi się zdarza, że nie mogę eksportować 9 stron do pdf.
Jeżeli eksportuję lub publikuję to tylko bieżącą stronę na której mam otwarty program.
Wcześniej wszystko było ok choć nie przypominam sobie żebym eksportował tak dużo stron.
Może ta wersja programu ma jakieś ograniczenia?
Gdzieś czytałem, że podczas eksportu gdy otwiera się okno dialogowe powinno być okienko setings a tam można wybrać ile stron eksportować lecz ja takiego okienka nie mam.
Proszę o pomoc bo nie mam pomysłów. |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7682 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2015, 23:24
|
|
|
posciu napisał/a: | Może ta wersja programu ma jakieś ograniczenia? |
No to się zgadza. Podczas Publikowania do PDF w oknie eksportu w normalnych wersjach (tych co nie są H&S) jest przycisk Opcji:
A w nich jest odpowiednia zakładka, w której określa się zakres eksportu:
U Ciebie pewnie nie ma tych opcji, ergo, nie masz wpływu na zakres eksportu Niestety, wersja H&S jest tylko, nomem omen, do nauki programu. Już Kanadyjczycy zadbali o to, by nie dało się tym zbytnio obracać i nie daj boże zarobić
Jednak pomyślałem o pewnym rozwiązaniu, a mianowicie możesz spróbować zainstalować sobie jakąś wirtualną drukarkę PDF (BullPDF, doPDF czy inny PDFCreator) i spróbować "wydrukować" projekt wybierając właśnie drukarkę PDF. Okno druku Corela pozwala na wybranie zakresu stron i innych opcji, a wynik dostaniesz w pożądanym przez Ciebie formacie
Pytanie tylko, czy ten knyf przejdzie w H&S. Nigdy nie miałem tej wersji więc nie wiem, jak bardzo do poblokowali |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|