|
STYLE |
| Autor |
Wiadomość |
ekolam
Bywalec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 23 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 09:01 STYLE
|
|
|
Ładuje mi się kilkadziesiąt a może nawet ok. 200 różnego rodzajów styli... grafiki i tekstu
Jak je zminimalizować lub usunąć albo ustawić program aby ich nie używać.
Być może to powód strasznego spowolnienia pracy corela...
Nazwy jakie się w nich pojawiają : dataline, metro, ars1, tabelki, samlec, itd....
Nigdy tego nie używałem...
hr |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 20:20
|
|
|
| Okno/Okno dokowane/Style grafiki i tekstu lub CTRL+F5, na liście zaznaczasz styl i Del lub PPM i usuń. |
|
|
|
 |
ekolam
Bywalec

|
Wysłany: 18 Marzec 2008, 09:43
|
|
|
| DooSHeK napisał/a: | | Okno/Okno dokowane/Style grafiki i tekstu lub CTRL+F5, na liście zaznaczasz styl i Del lub PPM i usuń. |
takie rzeczy to ja wiem. Niestety to nie działa a właściwie tylko do zamknięcia programu...
Po odpaleniu na nowo corela wszystko wraca... |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 18 Marzec 2008, 17:23
|
|
|
CTRL+F5 pod X którym zamykasz okno dokowane powinna być taka mała czarna strzałeczka kliknij na nią, pokaża ci się opcje. Pousuwaj style i wybierz Szablon/Zapisz jako domyślny dla nowych dokumentów czy jakoś tak.
Jak wiesz to po co się pytasz ;] |
|
|
|
 |
ekolam
Bywalec

|
Wysłany: 29 Marzec 2008, 20:07 STYLE w x3
|
|
|
| DooSHeK napisał/a: | CTRL+F5 pod X którym zamykasz okno dokowane powinna być taka mała czarna strzałeczka kliknij na nią, pokaża ci się opcje. Pousuwaj style i wybierz Szablon/Zapisz jako domyślny dla nowych dokumentów czy jakoś tak.
Jak wiesz to po co się pytasz ;] |
wyczyściłem rejestry, zainstalowałem na nowo cdr x3 na xp. otwieram stronę a tu znów mi się ładują style. Moim zdaniem przez to program mi się muli. Jak tego się pozbyć? W cdr9 tego nie mam, chyba że otwieram plik robiony w x3, ale po zamknięciu pliku program wraca do normy i mam ich 9 a nie z 2000...
style1.jpg skąd te style się biorą? ja ich nie używam.... |
Pobierz Plik ściągnięto 285 raz(y) 210.84 KB |
|
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 11:05
|
|
|
nie wiem jak to jest w X3 ale w 12 stce
po usunieciu styli
otwieram opcje/dokument i po prawej mamy zapisz opcje jako domyslne dla nowych dokumentow
i ponizej trzeba zaptaszyc style potem ok i pod 12 stka dziala to z pewnoscia po otwarciu na nowo corela, chyba ze w X3 cos jest nie tak i nie zadziala.
ale nie mam X3, ani pliku z X3 zeby to sprawdzic.
pozdr. |
|
|
|
 |
marol2
Fachowiec HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 21 Kwiecień 2008, 22:55
|
|
|
| Prawdopodobnie jeśli rysunek jest zapisany z wyswietlanymi stylami, to nawet po usunieciu i powtórnym otwarciu pracy ponownie bedą wyswietlane, Wydaje sie , że najlepiej bedzie u sunac style i zapisać rysunek pod inna nazwą. |
|
|
|
 |
ekolam
Bywalec

|
Wysłany: 27 Maj 2008, 11:01
|
|
|
| marol2 napisał/a: | | Prawdopodobnie jeśli rysunek jest zapisany z wyswietlanymi stylami, to nawet po usunieciu i powtórnym otwarciu pracy ponownie bedą wyswietlane, Wydaje sie , że najlepiej bedzie u sunac style i zapisać rysunek pod inna nazwą. |
|
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 27 Maj 2008, 21:11
|
|
|
a sprawdzales to rozwiazanie?
cytujac
"W dokerze styli wybierasz template/load i ładujesz dowolny plik *.cdt z katalogu templates. Zostaną wycięte wszystkie style z wyjątkiem tych zawartych w ładowanym wzorcu." |
|
|
|
 |
|
|