Konkurs CHESPA PACKAGING DESIGN |
Autor |
Wiadomość |
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2015, 20:55
|
|
|
Bardzo ciekawe, chociaż z doświadczenia wiem, że obszar opakowań i ich projektowanie to właściwie odrębny obszar. Mój znajomy się tym zajmuje i to jest jego konik, a przy tym nie ma pojęcia o grafice komputerowej jako takiej. To kwestie często pół na pół inżynieryjno-graficzne. Mimo to, sprawa bardzo ciekawa. Jednak już widzę dziwne określenia:
Cytat: | Projekt powinien posiadać cechy opakowania “półki sklepowej” |
To jest regulamin, a pojawiają się określenia potoczne, brane w cudzysłów |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2015, 20:55
|
|
|
§ 6. "ichniego" regulaminu mówi chyba wszystko :D |
|
|
|
|
Shame
Red Dot Corporation
Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2015, 21:02
|
|
|
Malutki, podejrzewam, że mówisz o paragrafie 6, punkcie II (w całości jego podpunktów)? Czy dobrze zrozumiałem, że z chwila nadesłania projektu, organizator może zrobić z tym projektem co chce (w tym używać, zmieniać, produkować itd.) przynajmniej przez rok, nawet jeśli nie zostaniesz zwycięzcą? |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2015, 22:03
|
|
|
Dwa lata.
Może go sprzedawać na lewo i prawo jako własny.
Może go dowolnie modyfikować.
Mało? Cytat: | (Użytkownik) 7. Tej samej pracy nie można zgłosi drugi raz w innej kategorii (por. § 3 Regulaminu). |
Jeszcze za mało? Cytat: | 8. Zgłaszającemu udział w Konkursie oraz uczestnikowi Konkursu nie przysługują wobec Organizatora oraz członków Kapituły jakiekolwiek roszczenia.
9. Z chwila otrzymania przez Organizatora zgłoszenia, Organizator nieodpłatnie nabywa:
I. prawo własności /.../ |
Dalej nie ma chyba sensu brnąć - tak popieprzonego regulaminu konkursu to jeszcze w życiu nie widziałem, a trochę ich przerobiłem... |
|
|
|
|
|