|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Szukam czcionki |
Autor |
Wiadomość |
Pepsaj
Doradca
Wersja CorelDRAW: Pepsaj
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2010 Posty: 117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19 Wrzesień 2012, 14:29 Szukam czcionki
|
|
|
Witam,
szukam czcionki jak na zdjęciu. Jest podobna do Iris UPC, ale to chyba jednak nie to samo. Przepraszam za jakość zdjęcia, ale w miejscu gdzie je robiłem jest słabe światło.
Z góry dzięki za pomoc.
zdjęcie0554.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 475 raz(y) 401.95 KB |
|
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2012, 01:50
|
|
|
no zdjęcie jest poprostu porażającej jakości ,ale jeśli chodzi o czcionke to to jest pszem Pana czcionka ,która się zwie EFN Chapter ,i masz racje jesli chodzi o litery to jest bardzo podobna do iris,ale ma inne cyfry,no i przede wszystkim ma polskie znaki |
|
|
|
|
Pepsaj
Doradca
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2012, 19:18
|
|
|
Dzięki, użyłem jej przy dopisce. Ale jako ciekawostkę napisze, że to jednak nie jest ta czcionka. Ale bardzo podobna. Różni się tym, że ta oryginalna nie ma zwężeń w niektórych miejscach tak jak ta druga. |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Wrzesień 2012, 20:55
|
|
|
hym,no wiesz na tym zdjęciu to nie za bardzo widać o jakie zwężenia chodzi,po za tym sugerowałem sie polskimi znakami,ale moze być tak że te Ż to poprostu z i kropka,bo bez jakby zweżen to jest ta czionka,nie posiada Ż ale ma Ł
Castle TUlt (Regular)
a i jeszcze są własciwie o tym samym kroju które mają Ł te
URW Classico Bla (Regular)
Classico Becker Black (Regular)
Castle Becker (Bold)
Castle Becker Ultra (Regular)
Optima (Black) |
|
|
|
|
Pepsaj
Doradca
|
Wysłany: 5 Sierpień 2015, 07:53
|
|
|
Proszę bardzo, kilka lat minęło, a ten post ponownie mi pomógł :) Miałem teraz taką sytuację, że robiłem dopiskę po kimś, kto do nazwisk dał inną czcionkę (Iris UPC), a do dat inną. Nie miałem jej u siebie (myślałem, że to EFN Chapter, ale właśnie nie), na szczęście znalazłem tego posta i okazało się, że do dat użyto Classico Becker Black. Dzięki Bidon! :) |
|
|
|
|
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Sierpień 2015, 09:33
|
|
|
to sie ciesze ze pomimo uplywu lat poscik sie przydal |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|