Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Historyjka
Autor Wiadomość
Cysorz 

Wysłany: 18 Sierpień 2015, 18:22   Historyjka

Wczoraj gadałem sobie z klientem, który czekał aż mu się zlecenie wydrukuje i opowiedział mi fajną historyjkę.

Na przystanku autobusowym zaparkował dresik w BMW. Na uwagę jednego ze stojących tam pasażerów, że nie wolno mu tego robić, "wytłumaczył" gościowi co on może zrobić ze swoimi uwagami. No więc "gość" wyciągnął legitymację (prawdopodobnie policjant) i zaproponował mu mandat za nieprawidłowe parkowanie i utrudnianie ruchu. Dresik się rzucał, rzucał, więc "gościu" zaproponował mu wyższy mandat - a że nic się nie zmieniło, wypisał tzw. maksa. Dresik oczywiście powiedział mu, co myśli o nim, o jego matce, gdzie sobie może włożyć ten mandat itp. oraz co mu zrobi, jak go dopadnie kiedyś bez świadków ;).
Dalsza część była taka, że nagle podszedł do dresika drugi "gość", też się wylegitymował i powiedział, że jest aresztowany za groźby karalne wobec funkcjonariusza państwowego. Po kilkunastu dosłownie sekundach podjechało nieoznakowane auto z kogutem, gościa zaobrączkowali, zapakowali do środka i odjechali. Przedtem jeszcze poprosili o lawetę...

Nie wiem ile w tym prawdy, ale ten mój klient to dosyć poważny gość, więc jest to prawdopodobne...
Mi się spodobała ta historyjka w każdym razie tak bardzo, że aż sobie sprawdziłem w necie jakie mogą być tego konsekwencje i wierzcie mi, że naprawdę bardzo, baaardzo bolesne :-D .

chezare 

Wysłany: 18 Sierpień 2015, 23:16   

W tym kraju wszystko jest możliwe.
Ja znam człowieka który był komendantem policji. Wywalili go z roboty za to, że nie wykonał polecenia pani prokurator i nie wypuścił złodzieja samochodu.
Co do opisanego przez Cibie delikwenta okaże się pewnie, że ma kasę i paru znajomych i pięć minut po tym jak go zabrali, był już wolny.
Pewnie wszyscy słyszeli o Stonodze? Dwa dni temu jego ochroniarza, który natowskimi medalami mógłby handlować w skupie złomu, wyciągnęli z samochodu, zakuli i zawieźli do prokuratora żeby ten mógł go poinformować, że występuje w charakterze świadka.
Dziki zachód to było miejsce niezwykle uporządkowane w porównaniu do tego co się tutaj dzieje.
Trochę humoru :-)
Dziewczynka do pani premier. Dlaczego pani nie usiądzie? Pani premier zdziwiona. No bo tata powiedział, że powinna pani siedzieć.

Zacząłem czytać

wygląda na to, że tata miał rację.

Cysorz 

Wysłany: 19 Sierpień 2015, 00:55   

Czytałem i mam nadzieję [sic!], że Stonoga to czubek...
Co prawda nawet z "oficjalnych" źródeł (także sowieckich) można wywnioskować, że te zarzuty to fakty, ale trzeba czytać między wierszami, żeby się zorientować o co chodzi. W tym kontekście to nawet Eric Arthur Blair wypada blado...

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 19 Sierpień 2015, 08:46   

Malutki napisał/a:
Stonoga to czubek...

Coś w tym jest.Nie wszystko da się wytłumaczyć upałami jakie nas nawiedziły.
A ja czytałem jakiś czas temu ciekawą kwerendę . " Dziennik gajowego Maruchy "

Shame 
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Wysłany: 19 Sierpień 2015, 19:27   

restauro napisał/a:
Nie wszystko da się wytłumaczyć upałami jakie nas nawiedziły.

Jak to nie? Taki mamy klimat.

restauro 

Wysłany: 19 Sierpień 2015, 20:12   

Shame napisał/a:
mamy klimat

Chyba masz rację , w niektórych regionach nastąpiło nawet przegrzanie .
http://wiadomosci.gazeta....oce+w+marketach!/p#Prze

Artur Miernik 

Wysłany: 20 Sierpień 2015, 00:43   

Opowieść przytoczona przez Malutkiego, mocna — jak dla mnie policjanci mieli całkowitą rację.

Książkę Sumlińskiego dopiero mam zamiar kupić. Szczerze mówiąc, to szukam informacji o nieco bardziej historycznej i rodowej przeszłości byłego prezydenta, ale słabo mi idzie, bo chodzi mi o informacje wiarygodne, a nie o plotki.

Jak dla mnie, pan Stonoga jest osobą ze służb, bądź stale ze służbami współpracującą. Co nieco bym dał, żeby wiedzieć, z których służb — cywilnych, czy wojskowych, obecnych, czy starych?

restauro 

Wysłany: 20 Sierpień 2015, 10:46   

Artur Miernik napisał/a:
chodzi mi o informacje wiarygodne

Sprawa została tak upolityczniona ,że bez badań DNA pewności nie będzie .Podobnie jak z prezesem , w kwerendach którego niektórzy dopatrzyli się związków z królewskimi rodami . Coś jednak w tym jest z prawdy ,zakładając że 70 tysięcy lat temu populacja ludzi wynosi około 2000 osób ,wszyscy jesteśmy ze sobą spokrewnieni i to dosyć blisko .

Odpowiedz do tematu